http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dimecres, 21 de novembre del 2007

Atenció, parla el PRESIDENT!!!!!

Ací vos deixe unes paraules, molt emotives i tretes des de molt endins del nostre president, que per cert, ens porta a tots molt controlats!!! i això és bo!
per Andrés Pan, el "presi"
Per tot açò val la pena:


Que sensacions mes boniques i no poder acudir a tot... Són les 18 hores del dia 19/11/2007 i, em crida una fallera, - Andrés puc parlar amb tu? -, com no!! (Inclús em sap greu que em diga si pot parlar amb mi). I em dóna la primera alegria del dia, ve a oferir-se per ajudar al nostre amic Andrés Espasa. Se'm posa la pell de gallina pel que ha passat últimament, uns moments difícils i continua pensant en la falla, i és que ho porta en la sang!!

I si esta ho porta en la sang, estos ho han mamat: 20,15 hores, nostre amic Andrés en la porta del casal perquè no té clau. Amparo les ha ficat en la llavadora. Arribe jo, - "tocayo", obri i traiem els tableros de l'escenari! - Arriba el droga; pintura per a pintar els taulers però, com sempre, la mas barata. No ens podem gastar molts diners, però cal perdonar-ho. Els majors es tornen xiquets...


Comença l'assaig del sainet, el telèfon, - no vens averns jugar al parxís?? - no puc!! ja volguera jo, però no puc anar. Veig l'assaig, que grup de fallers i falleres!! que orgull, i encara sort que la clàusula és alta perquè són uns fenòmens!! Per a estos no tinc qualificatiu són una mescla de portar-ho en la sang i de mamar-ho, són genials.


És veritat que el que diu la boca ho paga la butxaca. En un moment se'm va ficar la ment a l'any 1984, quan una mare cuidava la seua filla en el casal del NIU DOR i, al moment les veig a les dos assajant juntes el play-back al casal, ja son les 22 hores del mateix dia. O siga, una mescla de senyores ja entrades en a----, i jóves de 18 anys. Se'm van omplir els ulls de llàgrimes i no sabia on mirar, em quede atordit i, alhora que alegria i que "enganche".
Portat açò val la pena!!!
Veig com algunes d'elles, acabaven de soparal casal. Altres es lamentaven que no li havien fet el sopar als marits. Hi havia qui venia de treballar de fora de sueca. Un faller que se'ns casa i no arribava a hora. I, el pitjor és que tots i totes passant fred, però ahí estan donant-ho tot per la seua falla. La FALLA que els va veure nàixer. LA FALLA que els va criar, els va saber conservar i ara arreplega el fruït i que, en un moment de dificultat, han eixit a donar la cara per la seua falla. LA FALLA PLAÇA CERVANTES.
I tot açò sense oblidar-me de les persones que estan treballant en altres tasques de la falla i que em costa que ho estan fent fenomenal. Perquè parle amb ells i elles, i....res que sou una canya!!!!!
VISCA LA MARE QUE VOS VA PARIR!!!!
PER TOT AÇÒ, DES D'ACÍ DEMANE A TOTS UNIÓ I QUE TOTS TREBALLEM PER UN OBJECTIU COMÚ, FER LA FALLA GRAN.
VISCA LA FALLA CERVANTES!!!
Article enviat per Andres Pan a fpcervantes07@hotmail.com

27 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

Tio realment tinc que reconeixer la veritat....no ho he pogut evitar i m´has fet caure les llagrimes¡¡¡això ho has escrit tu? bueno estas fet una màquina¡¡
Crec que tenim que estar ben orgullosos de tot aÇò, hi ha que mirar per lo bò que tenim a la falla, i no es altra cosa que tota eixa gent que treballa dia rere dia per a que la nostra falla vaja pel millor camí i tot aÇò per un sol motiu.... sentim devosió per ella¡¡¡¡ i això es el que val,que aÇò es una gran família, i com no, hi han enfats, algun mal rollet... això es normal, pero el millor de tot aÇò es que ens considerem una família, hi ha que estar units, estic d´acort amb el meu tio, i apollarnos en el mals i els bons moments.Esta clar que en una falla hi ha gent que la sent mes que altra, inclús d´algun que no sap ni si la sent, pero tenim la gran sort que poquets o molts sempre estarem ahi per al que faÇa falta.. per això no sols som una falla gran pel senso que tenim, sino per la gent fallera que portem a la nostra falla en el millor rinconet del cor¡¡¡ enhorabona a tota eixa gent que treballa dia a dia per a que falles siguen tot l´any¡¡¡

Xuso ha dit...

Molt bon article senyor presi. A Ll gent que "s'arrima" a la falla, segur que li ompli que els ho diguen, i més, si les paraules ixen del president de la comissió!!

Per cert, Deme, també has fet una gran reflexió en el teu comentari, a vore quan et llances a escriure un article d'eixes característiques!!

enhorabona als dos!!!

sambori ha dit...

Andrés vaja article que arriba al cor!!i vaja memòria!recordar l´any 84 al Niu d´Or!mira que ha plogut des d´entonces!
Supose que de la mare i filla que parles te referixes a Dori i a la seua filla Mar,que ja m´he enterat que per primera vegada eixiran juntes al play-back i coneguent-les cert que assajaran fins i tot a casa!
La veritat es que emociona pensar com vorem ballar a gent de totes les edats,unides amb un ínic fi:representar a la seua falla.
Açó és tota una lliçó d´unió encara com bé diu Deme de vegades tingam indiferències al final som una gran família.

Anònim ha dit...

Gran article senyor Presi¡¡¡ Deme i també gran reflexió¡¡
Presi tens molta rraó en lo que dius: UNIÓ QUE TOTS TREVALLEM EN COMÚ¡¡

San-vala ha dit...

No sóc de la Cervantes però m'has fet emocionar Senyor President... molt bònic l'article i amb molt de sentiment...

Enhorabona a la Cervantes per tindre un Presi amb dos parells...

Sempre va molt bè que el cap visible de la comisió el pegue una palmadeta a l'esquena, això s'agraix... ¿a que si?

Anònim ha dit...

eixe article no som paraules del president, el nostre President no diu ni en broma les paraules mal sonants que diu el article

Anònim ha dit...

quines paraules mal sonants, perque jo no n´he vist cap?

Xuso ha dit...

Amic anònim, supose que en lo de paraules malsonants et vols referir a que està escrit en valencià... ei colló mireu que vos agrà renegar per tot xiquets!!!!

Ell el va enviar en castellà i un prgrama informàtic l'ha traduït en la nostra llengua, content??

m'alegre!!!

Xuso ha dit...

Amic anònim, supose que en lo de paraules malsonants et vols referir a que està escrit en valencià... ei colló mireu que vos agrà renegar per tot xiquets!!!!

Ell el va enviar en castellà i un prgrama informàtic l'ha traduït en la nostra llengua, content??

m'alegre!!!

Anònim ha dit...

QUE MES DONA SI SON O NO PARAULES DEL PRESI LO QUE CONTA ES EL ARTICLE O REFLEXIO JO CREC QUE SI PER LO QUE DIU DE LA MAS BARATA SON SINTOMES DE CASTELLANO PARLANT MOLT BO ANDRES ENHORABONA

Anònim ha dit...

dirli al anonim que malsonant per a mi es no descubrir la teua identitat la resta en el article sona tot molt be.

sambori ha dit...

Desi este anònim jo tampoc sé que vol dir el malsonant,però no per aixó anem a atacar-nos uns en altres sidescobrix o no la seua identitat.
Pense que tots amb els comentaris hem donat suport a Andrés per recolzar tot el que s´està treballant per la falla i està de més com estiga escrit l´article i si algú li ha tirat una maneta.
Com diu Pep el que conta és la bona intenció que ha tingut relatant la vivència d´un dia,en el que a més del seu treball juga un paper a la seua vida la falla.
A continuar així!!

Anònim ha dit...

QUE FUERTE BARBA ,EL ARTICLE ES UNA PASA DE XULO.JO DESPRES DE TOT AÇO SOLS DIRIA QUE LA VERITAT ES,QUE SOM MOLTA GENT LA QUE TREBALLEM PER A QUE LA FALLA SEMPRE ESTIGA AL CANDELERO ES A DIR EN TOTS ELS PUESTOS Y EN ELS PRIMERS LLOCS,QUE EN KUALSEVOL ACTE QUE FEM PUGAM DIR DESPRES....S´A QUEDATDE LUJO,HA ESTAT GENIAL .PERO NO PODEM OBLIDARNOS DE QUE PER A QUE TOT QUEDE DE CATEGORIA TENEN QUE IAURE DIFERENS OPINIONS I VARIES DISCREPANSIES .PERO QUI SERAN LES PERSONES QUE DISCUTIRAN O SENSE DISCUTIR ES DIRAN EL QUE PENSEN ,JO SENSE CAP DUPTE DIRE ES QUE SEMPRE ESTEM AI EN REUNIONS , EN SELEBRAÇIONS ,PREPARANT ACTES ,ES A DIR TREBALLANT .PERO MAI SERA LA PERSONA QUE ESTA A S´ACASA I APAREIX EL 1 DE MARÇ PER LA PORTA DEL CASAL I DIU QUE TAMBE ES FALLER .PER SUPOST QUE SI PERQUE PAGA LA SEVA COTA ´I EL QUE SIGA XULO QUE LI DIGA QUE NO .AMB TOT ESTE ROLLO SOLS BULLC DIR QUE EM DE TINDRE MOLT EN COMPTE AÇO QUE NO VAL LA PENA DISCITIR ENTRE LA NOSTRA FAMILIA FALLERA PERQUE A LA FI EM DE SEGIR TREBALLANT PER A LA FALLA .UN BESOT.

Anònim ha dit...

AMIC SAMBORI NINGU A DIT EL CONTRARI I JO NO HE ATACAT A NINGU SOLS HE DIT EL QUE EM PAREIX.

Anònim ha dit...

Tranquila,ja sé el que pretenies que te conec massa bé i el que passa és que eres molt sincera,cosa que agraixc.
Però que he de dir jo!,si sóc el primer que no descobrixc la seua identitat!!
o...pot ser més d´un ja la conega!
Desi a seguir treballant i...a ballar!!!

Anònim ha dit...

Tranquila,ja sé el que pretenies que te conec massa bé i el que passa és que eres molt sincera,cosa que agraixc.
Però que he de dir jo!,si sóc el primer que no descobrixc la seua identitat!!
o...pot ser més d´un ja la conega!
Desi a seguir treballant i...a ballar!!!

Anònim ha dit...

A la falla treballa qui vol que no es una obligacio enhorabona als que treballen per ella, i també als que no perque sense tots ells no hiauria falla.

Anònim ha dit...

Mare de deu, Presi. M´has deixat en la boca oberta, quina nuc tinc en la boca de l´estomac.
Sols vaig a dir una cosa:
VIXCA LA MARE QUE T´HA PARIT A TU TAMBÉ!!!!

Anònim ha dit...

Esta clar que no es una obligació si no que per a un FALLER DE VERITAT es una SATISFACCIÓ¡¡¡ depen del que tu entengues i senques per la teua falla

Anònim ha dit...

Andres feia falta un article teu ací en estes pàgines, servisca este per a redimir-te amb més d'un....
Ens parles de la sensació bonica que et va donar l'oferta de.... ja ha de ser bona fallera, perquè el dissabte es va anar amb una bona sufocació, fins a llàgrimes havien per al mig.Sempre és bo reconciliar-se amb una senyora fallera.
Andres a la porta del casal i com de costum sol, de segur que diria.. que em vaig a cagar en alguna cosa. Jo del ell eu faria, perquè després amb eixes figures de l'asaig que ens parles, segur que com de costum faltarien més de la mitat, no passada res com són uns figures els sobra temps.
Total que tots contents i ja ja, ju ju, i quatre o menys per a treballar, sol falta que vaja de part Carmina.
Senyor Presi no somiem desperts, la realitat és més crua, i els que allí veus més que bons fallers són quatre "cami-caces". Però almenys estos no t'adulen com els de la "wep"...no et fies d'ells.

Anònim ha dit...

Ay Rabosot¡¡¡ que agust que t´has quedat,no entenc massa be algunes de les coses que has dit, pero d´altres m´han quedat molt clares.Perdona que et siga sincera, al igual que ho has sigut tu, pero... eixos quatre fallers al fi i al cap son els que mereixen la pena, així que lo de CAMICASSES...bò, les paraules se les emporta el vent¡¡¡ val la pena poquets i bons, que no molts i CAMICASES com tu dius)pense que lo mes segur si no pogues apareixer el comentari en anònim mes d´un no obriria la boca¡¡¡

Anònim ha dit...

Apareguent anònim i sense saber qui és este xicot, també l´obriré. M´agradaria pensar que estas de guasa i el que vols és sentir-nos, perquè d´altra manera sols et diré una cosa, no crec que ningú del que estem açí que li haja dit algunes paraules al Sr. Presi o haja fet en mala fe. Tot el contrari, perquè tots els que ens hem dirigit a ell, ho hem fet en la cara per davant, escriguent en el nostre nom,.
I ningú el ha adulat, simplement li hem respost a eixes paraules tan boniques que ens ha dedicat. Com no se qui eres, no se hasta quin punt, pugues fer tu per la teua falla, te dic que eixes paraules són de molt agraÏr per a la gent que forma eixe grup al que ell es refereix.
I la realitat és la que s´observa i si eren quatre els que estaben allí, estaben i és el que conta.
VIXCA EIXES PERSONES!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Andrés m'ha agradat molt el teu article per a mí té molt de mèrit el que una persona manifeste els seus sentiments i l'estima per la falla .
Done el meu total recolzament a eixes persones que s'esforcen per escriure el que pensen i en valencià.Encara que de vegades tingam dificultat per escriure amb la nostra llengua, poc a poc anirem millorant.
Valga un exemple;"Els pastissers fan bon pastissos embrutan-se les mans amb la pasta".
Cal endinsar-se i banyar-se ,amic anònim.

Anònim ha dit...

ARTISTE ANONIM NO SE SI ANTENS EL QUE VOLEM DIRTE AM ESTES PARAULES PERO CREC QUE LA TEUA PRESENÇIA NO ES MASMA GRATA, NO PER SER ANONIM SI NO PER LA TEVA MANERA DE ESPRESARTE SOLS EL DEMANEM QUE SIGES ALGO MES FALLER.

Anònim ha dit...

Enhorabona Andres per l´article que as publicat, paraules com eixes son les que mos fan anar a la falla mes agust a treballar o a divertirmos, sols un faller de veritat sent el que tu estas digent.

Anònim ha dit...

BE,PAREIX SER QUE ARA TOCA DONAR LA MEUA OPINIÓ SOBRE ESTE TAL ANÓNIM. A MI EN FAN MOLTA GRACIA EIXOS QUE NO S`ATREVIXEN A FICAR EL SEU NOM ALS COMENTARIS... PER A MI SENYOR ANONIM ERES UN INDESEABLE, PERSONES COM TU NO TENIEN QUE NIAUREN EN CAP DE FALLA. RES MES QUE DIRTE, AH! I PER SI NO SAPS QUINA NOELIA SOC, T`EXLIQUE UN POC. SOC LA DONA DEL BOU,FILLA DE XELO,GERMANA DE DESI I DEME,MARE DE JOSEP I VICENT, NEBODA DEL PRESIDENT I SENYORA, COSINA DE ANDRES,VANESA I PEPA...
TOTS ELLS FALLERS D`AQUESTA FALLA I BONS FALLERS NO COM TU.
MUNT LA GENT QUE TREBALLA PER LA NOSTRA FALLA.
ESPERE LA TEUA CONTESTASIÓ PERO
CASAL UN DIA QUE ENS VEGUEM AMIC ANONIM.

Anònim ha dit...

Ay Noe, faltaves tu per açí.
Com estas, espere que molt be, a vore si et veguem prompte per ahí a tu i a Vicent que tinc ganes de conèixer-lo.