http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

divendres, 29 de juny del 2007

El final d'un regnat...

...un final que arriba sense adonar-te, al que tots estem acostumats i al qual no li donem la major importància però que no deuria ser així. No.

Un dels moments més importants i bonics per a una xiqueta, xica o dona és, segons el meu paréixer, ser Fallera Major de la comissió a la que pertany. I ser Fallera Major no és sols el període comprés entre la presentació i el 19 de Març, no, és tot l'any.


Nosaltres tenim una visió un poc diferent, en el moment que és crema el monument ja estem pensant en les Fallers Majors de l'any seguent, deixant un poc a banda a les actuals i que encara seran les falleres majors de la teua comissió fins la presentació (que sols realitzar-la entre 9 i 10 mesos després de la cremà). I per què fem això?


La resposta jo no la se però la puc imaginar, molts fallers vivim la setmana de falles en la intriga de saber qui serà el futur president i/o les Falleres majors pel tema de la curiositat (per no dir tafaneria ) o pel simple morbo. En les primeres reunions de l'any ens afanyen o per vore qui son les noves falleres majors i per oblidar-se'n de les antigues, anem un dia a casa els pares amb l'excusa de donar-li un ram de flors i ens fem ben farts. I per a molt ahí acaba el regnat de la fallera major, el qual començà quan li imposaren la banda dalt de l'escenari del Bernat i Baldoví.


Si li preguntes a un faller de la nostra comissió qui és la fallera major, què va a contestar? Ruth, segur? O va a contestar Maria? A mi no m'estranyaria gens que digués Maria, per què hi ha gent que ho fa, i jo puc haver sigut un d'ells. En canvi si li preguntes qui és la fallera major de València et dirà (suposant que la conega) Marta Reglero i si és la de Sueca segur que et dirà Sela Franqueza. No et diran les del 2008, més que res per què no les saben.


I tot açò és degut al tractament que li donem al càrrec de Fallera Major i Fallera Major Infantil, ens desvivim per elles durant una setmana però durant la resta del seu regnat les tenim oblidades, i això no és correcte. Nostra fallera major és des del dia que li imposen la banda fins el dia que li imposa ella la banda a la pròxima. Per què no valorem més el càrrec? Per que no li prestem més atenció durant tot l'any? Elles segueixen sent les nostres màximes representants i pareix que ho oblidem. Fem alguna cosa per evitar-ho, recordem que ho son i que ho puguen disfrutar durant tot el seu any de regnat.


Des d'aquest humil Blog, els webmasters volem demanar disculpes tant a Ruth com a Maria Jesús, així com a les seues famílies, si en contribuït d'algua forma que passe tot el que acabe d'escriure. De manera involuntària e inconscient li hem proporcionat més dedicació a la nostra futura Fallera Major i hem deixat a banda a les actuals. Perdó.

0 comentaris (Afegix el teu):