http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dissabte, 16 de juny del 2007

Abanderaos... va por ustedes!!

Ja que l'amic i company faller Spielberg, ha proposat a la reunio de la JLF de Sueca la organització d'un concurs "d'abanderaos" i amb l'ajuda inestimable d'un altre amic i company faller Pep el Cabut, que ens ha passat unes instantànies dels "abanderaos" de les falles de Sueca en passacarrers de l'exercici passat, realitzant un document gràfic històric i un treball digne d'admiració, vaig a procedir a realitzar un article, un document únic i històric on podreu observar les diferències en el quefer, l'estil, el porte torero i demés dels nostres "abanderaos".

Polseu amb el ratolí al següent link i disfrutareu d'un viatge meravellós i estimulador dels sentits a les falles a través dels seus portadors de l'estandard.


Alguns d'ells, com molt be sabreu, no es limiten solament a portar l'estandard de les falles, com són els casos dels arxiconeguts al poble Alfredo l'abanderao i Ous de Porlam, que també fan gal·la d'una rivalitat i competència sana a les dos bandes de música de la localitat.

Podreu observar en el ocument gràfic, com alguns d'ells, s'han renovat completament com totes les comissions de Sueca i lluïxen amb molta galaneria el traje amb jupetí de grans colorits i vistositat. D'altres són reticents, de segur degut a una ideòlogia ferma i arrelada al passat, i visten amb gran classe el traje negre, el de tota la vida, el de "cucaracha". I encara podem anar més lluny, dins de la gran dificultat de combinar ambdós indumentàries tan estimades per tots els fallers, i fent gala d'una exquisita el·legància, el abanderao de la Falla Cervantes combina els dos estils. Mimetitza dins d'un propi disseny digne dels grans de la moda, els pantalons, fajín, camisa i gorguera del traje negre, afegint-li amb una combinació de les formes i dels colors qüasi sublime, el jupetí. Unit a uns guants blancs, sobris, impoluts, que dónen un toc de distinció a aquell que els incorpora a la indumentària.

No puc deixar de nomenar eixa classe en el porte de l'estandard, eixa finor digna dels més el·legants erudits de tota societat, com és el cas del representant de la Falla l'Ajuntament, la Fofi. Que, encara que ofici pesat el de portar l'estandard, sempre té un somriure a la cara i encara et dedica fins algún que altre piropo si ho considera oportú. Guapa!!!!! Sí amics, no és fàcil suportar els tres dies de falles el pes de l'estandard, açò sols està reservat als grans del porte en Sueca i per això n'hi ha d'alguns, com Javi, del Portal, o el de la Ronda que s'han confeccionat sendos aparells que combinen les últimes tecnologies aplicades a l'arrossegament i càrrega amb la el·legància de la que sólament ells són dignes.

A més a més podem vore al representant de la 18, que no sols suporta els metres que li tiren, sinó que ho fa amb l'estandard a una ma i a l'atra una cigarreta, per fer encara més lloable el treball incansable d'aquest col·lectiu.

També podem observar la joventut emergent a les falles de Sueca dins d'aquest col·lrectiu que li assegura i li augura una vida llarga per a aquests currantes de les falles!!!

Així doncs, mares i pares de Sueca, no deixeu que es perda aquest ofici i inculqueu als vostres menuts l'amor per les falles, però sobretot l'amor per ser el portador de l'emblema de la seua falla.

Ja vejéreu amb quina classe el príncep Felip s'encarregà de portar la bandera espanyola a les olompiades de Barcelona 92!!

Gràcies Pep per la idea original i pel document gràfic!

6 comentaris (Afegix el teu):

SPIELBERG ha dit...

Estic apunt de plorar de l'emoció. Agraim-li a Pep que ens haja passat aquestes fotos.
Tots sabeu la devoció que tinc pel nostre amic "Alfredo" i tot el que l'admire portar el banderí amb eixe estil únic. Per a mi és el millor del poble.
Crec que aquesta setmana que ve és mereix estar a l'escut de la falla en representació d'eixe gran colectiu que son els abanderats.
Les falles no serien el mateix sense ells.
Podriem proposar-li a Pep que formara part del jurat del concurs d'abanderatas, segur que li trauria el millor de cadascu.

Anònim ha dit...

Què meravella Pep!!!.
Has tardat a entrar a escriure a la web,però ja veigs que has entrat xafant fort.
Proposen un concurs "d'abanderaos" i tu ja estaves preparat.
Vas fer tu les fotos? ,o les has aconseguit?.Són detalls que passen desprevinguts.
Quan veus passar els estandars i als "abanderaos" per les desfilades,no vens a apreciar l'estil de cadascun d'ells, però la veritat siga dita ,mirant a un per un detingudament,el més elegant és el nostre.Fins i tot porta guants que li dona un aire com si vinguera de la casa reial.
A part de que no n'hi ha cap estandard tan ben fet com el nostre .Eixa manta morellana de que està confeccionat és preciosa.
En conclusió tant si fan concurs,com sino ,per a mí el nostre "abanderao" és el millor.

Xuso ha dit...

ZZzzzz!!!!

Estem tots dormint o què?????

Anònim ha dit...

Spielberg !!!! Xuso!!!.
Què és el que està passant?????.
Has posat a l'abanderao a l'escut i s'han asustat!!!!.
On està Cris ,Deme,Sambori i tots els altres amics bloquers????.

Xuso ha dit...

Si amics, dissabte després de celebrar amb un sopar l'aniversari d'un amic. Ens dirigirem cap a frikilandia (la Go) per a ballar un ratet i com estavem un poquet ambientaets i en un arrebato de frikor que m'entrà pel cos em vaig arrimar a Leonardo Dantés li vaig oegar dos besots i li vaig demanar que es fera una foto amb mi...

I ahi estaba, com no l'Spielberg, per a traure una instantània del moment.

Entre la capçalera i l'artivle dels abanderaos, el blog de la falla cervantes pareix fikilandia de veres, a vore si cambiem un poquet la temàtica, no? els frikis estan be, però cansen!!!

Anònim ha dit...

Jo també pense com Amparo,tenim el millor abanderao!!!Vaja estil que té i entusianme que li posa.
Quan alça el banderí el porta en molt d´orgull i sense ell no seria el mateix.Gràcies Alfredo per aconseguir portar en eixa gràcia pròpia que tens al benvolgut Cervantes!
Fa poc va ser el dia dels Frikis,ho esteu celebrant Xuso?
Pot ser que prompte vos tingam a tú i a Carlos engalanats com els de la "guerra de las galaxias",je,je!