http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

divendres, 16 de maig del 2008

Una historia de falla...

Érase una vez un hombre de campo que jugó a ser presidente de una falla. El estaba muy bien en su retirada parcelita de lo anomenado mareny de barraquetes, mas concretamente "xé! ahi a vora la gola!!".
Allí se manejaba con sus acas, rocins, patos y algun que otro cerdo (además de algun animal más).

El ya fue presidente de su comision hase algunos años, cuando los listados de las cuotas y los censos falleros, se apuntaban en los papeles de envolver los pescados (mareta meua!).

Su gran obra en el 2008, fue, sin duda, la remodelasion de nuestro casal fallero. Cosa que puso en marcha, pero no advirtió que ya no estamos en los tiempos de "maria enriqueta", que ahora la gente tiene mucho que aser y que atender. Y lo que paresia que iba a ser pan comido o coser y cantar, resultó más duro de lo que su viejesita cabesita hubiese creido. La gente, pese a que podáis pensar lo contrario, no acudió en masa al trabajo en lo casal, no. Todo lo contrario cada ves más se disipaba el volumen de gente que iba a "arrimar el hombro".

Y así fue, que el hombre de campo. tuvo que abandonar sus acas y rocins de lo mareny y pasar el dia en lo casal de la ciudad para que "su gran obra" tuviera un final felis.

Así fue que casi le costó un disgusto y la salud al pobre hombre, pero al final la cosa salió a pedir de boca y casi sobre la bocina el anciano pudo culminar su obra y los falleros pijos y caprichosillos tuvieron su casal, pa correrse la gran juerga fallera.

Aquí os dejo una imagen de como ha quedado el pobre ansiano después de su estresante añito. Su retiro espiritual ya no es a "lo mareny" con sus acas y sus rocins, no... ahora ha tirado un poco mas p'ararriba!!!





Lo reconocen??????
(ampliar foto)

NOTA: Fora conyes, este article va dedicat a tots els que han col·laborat en la reforma del casal, i de paso, a tots els que l'han disfrutat també. En especial, "al ansiano Paco" (amb carinyo). Gracies Carmina per la foto, és boníssima!!!

30 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

Paco eres el millor un poquet.....
pero el millor,besets

Agustí ha dit...

clar que si el millor a i per ultim hui a aplegat el dia el dels monolegs a les 9 de la nit als porxets monolegs jo actue el tercer sobre kes 9 i 15 minuts es curtet espere que assistiu i dai a la reunió de la falla

Anònim ha dit...

QUE BO ERES XUSO¡¡ ESTE PAKITO VAL TOTS ELS DINERS DEL MON¡¡¡ ACONSEGUIT LO INACONSEGUIBLE¡¡ "FOTRE QUE PARAULA MES RRARA M'HA EXIT"
BUENO PAQUITO ERES EL MILLOR¡¡¡ ARA EL TENIM QUE MIMAR PER A QUE ENS DURE AMUNTÓ DE ANYS¡¡

Anònim ha dit...

SPIELBERG CRE QUE HE TROBAT LA SOLUCIÓ PER A LA SEMANA QUEBÉ. SI, LO DEL ESCUT¡

MIRA POSES A JINA I A LA CARMEN I QUE CAMBIEN DE FORMA INTERMITENT¡

D'AQUESTA MANERA ES VORAN LES DOS¡ QUE DIUS?

Anònim ha dit...

hola xics, la veritat que mil gràcies a tota la gent que ha fet possible que enguany disfrutem del nou casal però sens dubte al tio Paco que ha sigut el qui ha tirat del carro!!!
Per cert Xuso i Carlos la setmana passada també es va casar una fallera: Laura Moncho. L´única que duia càmera era (com no!) Nerea aixi que deuriem buscarli un puestet a l´escut. xicons se us amontona la faena!!!
per cert carinyo,un beset cibernautic!!!

Anònim ha dit...

Que gran es el tio Paco jo crec que esta jugantse la salud per mosatros, hi ha que cuidarlo que enguany te que lluir com un rey al meu costat.

I si cunyaeta tens rao tenim que ficar a la meua Carmele, veus no ho habia pensat lo guapeta i aspavila que esta pareixera una reineta en l´escut i si no que li ho digen a s´atia.

Anònim ha dit...

Una coseta, no entenc "" los falleros pijos y caprichosillos ", perque aquest comentari? o es en plan sorna, crec que de "pijos y caprichosos" son poquets .

Un 10 pel senyor Paco, gran president entre presidents, sap guanyarse a la gent, espere que estiga molts anys, perque amb gent com ell la nostra falla es una gran falla.

Anònim ha dit...

Que bo que es este Xuso, sie s que jo crec que t´has enganyat de feina, mira que vals per a tot, bueno tu ja saps que sempre et dic el mateix, pero saps que es en confianÇa i de brometa¡¡¡
Collins esta novensana esta poc enamora, aprofita la web hasta per a pegarli besets al seu marit, aprofitat tambe per a que estenga la roba, o torque la pols....(ja ja ja) segur que el Xuso en lo apanyat que es... ja me l´imatgine amb el delantal i el plumero, ale ale¡¡¡¡
Felicitats al nostre president i hi ha que cuidarlo per a que ens dure molts anys i no ferlo enfadar molt, un beset Paquito¡¡¡

sambori ha dit...

Molt bo l´article Xuso!
Es nota que Paco té arrels gallegues.
Sens dubte és per aplaudir a tots aquells que han fet possible que enguany poguérem disfrutar d´un casal com cal i com no en especial al Presi que sols li faltava aparcar allí la caravana.
Deme com era eixa frase de: qui té nas .....té........
Ja van apareguent els resultats eh???que la novençana està super enamorada!!!

Anònim ha dit...

MOL BÉ, AL FINAL ALGU DE LA COMISIÓ QUE NO ES PACO SAP RECONEIX EL TREBALL QUE HAN FET ALGUNS FALLERS. TENIEM QUE ESTAR MES QUE ORGULLOSOS, NO MOS HA FALTAT DE RES, MOLTES GRACIES.
SEGUR QUE ESTE ANY MOS SORPRENEN AMB ALGUNA REFORMETA MES.
PERO...LO QUE DE VERITAT LI AGRAIREM ALS NOSTRES FALLERS TTES LES MAMIS (QUE SOM UN GRAPAT) ES QUE FICAREN UN PARC INFANTIL PER ALS PEQUES. QUE PACO S'ANIMEU A PROPOSARO EN LA PRÓXIMA REUNIÓ?
MOLS BESETS AL PERSONATJE DEL CONTE,EL IAIO PACO (QUE LI DIU EL MEU FILL JOSEP)

BESITOS I ANIMO PACO.

sambori ha dit...

Xè Noe tú per ací,açó es per a celebrar-ho!!
I el pseudònim no el pillava pensava que volies dir "la torrà" però clar del bou=toro la tora,en que estaria jo pensant???
Jo també des d´ací li envie molts besets al Bou que ja fa un temps no el veig i per a tú animar-te a que continues fent-nos visitetes de tant en tant per ací que sols veguem a Deme.
Per cert besets també per a Desi i....companyia,je,je!

Anònim ha dit...

GRASIES SAMBORI,AUNQUE NO SE QUI ERES. BESITOS.
AY, VOLIA APROFITAR PER A DIRLI A CARMINETA QUE NO HE VIST LES FOTOS QUE FEREM EN S'ACASA EL DIA QUE LI DONAREM LA SAMARRETA A CARME.
FICALES SI TENS OCASIÓ PER A QUE VEGUEN ALS XICS, ESTAVEN PER A MENJARTELOS... O NO CARMINA?

SPIELBERG ha dit...

Ja m'inventaré alguna cosa amb el tema de l'escut. Totes eixiran i totes entraran i tots ho voreu i tots ho celebrarem, estic pensant coses rares, je je je...

Anònim ha dit...

NOELIA YO YA LI HE PASAT LES FOTOS AL XUSO, PER SET YA FA TEMPS. AVORE QUAN POSES LES FOTOS DE LA MEUA CARMEN, JOSEP I VISENT EN LA SAMARRETA DE CERVANTES¡¡¡
O ESQUE YA NO LES TENS¡¡
XUSO TE LES PASÍ EN UNA REU EN UN DISQUET¡¡ SI NO LES TENS DISMEU I TE LES TORNARÉ A PASAR QUE ESTAN PER A MENJARSE-LOS.

sambori ha dit...

San Casalla que no dorms???Per l´hora en que has escrit l´últim comentari pense que tens mal dormir o,.....seria l´hora en que tornaves de despedida ?????
Segurament siga la segon opció i vaja que és d´admirar posar-se davant l´ordinador a eixes hores.
Xuso que encara no t´has recuperat tampoc de la despedida del Roig???
Mira que te vaig vore passat-ho moooolt bé,eh???

sambori ha dit...

Spilberg molt bona la idea de´l´escut canviant.
Ah! i moltes felicitats per a Gema "la Xata" que ahir va fer anyets.
Sabem que és una gran fallera i espere que l´home algun dia done el consentiment per a fer-la Fallera Major, segur que a ella li faria moltíssima il.lusió.
Gema encara que sé que estàs prou liada al forn de Cullera a vore si alguna vegada et deixes caure pel blog,que estàs cara de vore.

Anònim ha dit...

COLLI SAMBORI NO TEN PETS UNA¡¡ SI ERA EL HORA QUE TORNAVA A CASA DE LA BODA I MIRI A VORE QUE QUEDAVA PER A VAIXAR-SE LES PELICULES I DE PASO ENTRÍ A LA FALLA.

Anònim ha dit...

ULL¡ PERDONA XUSO MACAVEN DE DIR QUE LES FOTOS DE LA SAMARRETA SI QUE ESTAN¡¡

NOE ENTRA EN FOTOS ANTIGUES I EN LA CARPETA DE XIQUETS I XIQUETES ESTAN LES FOTOS DELS NANOS EN LA SAMMARRETA¡

XUSO QUE ENCARA NO T'HAS RRECUPERAT DE LA DESPE? I TU SPIELBERG?

SPIELBERG ha dit...

Jo estic perfectament. Però hui Xuso tenia que ficar un article que li havien passat (a ma) i supose que encara no ha tingut temps.

Anònim ha dit...

AMADEO QUE HAS FET QUE TAN POSAT AL ESCUT?

SPIELBERG ha dit...

Ho digué Natalia en un comentari, a canvi del tema de les sabates, recordes?

Anònim ha dit...

yeehhh, buenas!! volia aprofitar per enviar-li un besot molt fort a la xateta que ahir va ser el seu aniversari. Moltes felicitats i que cumplixca molts més al nostre costat!! Per cert sambori, te raó Carmineta, com t´enteres de tot???? eres una antena parabòlica!
Canviant un poc de tema,"la despe" de Gina va estar moly guay i ens ho passarem de luxe. Enhorabona per a la novia més guapa que dona`ra el si més importat de la seua vida el pròxim divendres. t´estimem perleta!!!

Anònim ha dit...

Spielberg!
Molt guai l'escut animat!!!.
Què bones idees tens!.
Mira que vals!!!!
Per cert ,tu no has d'apareixer mai a l'escut amb Xuso?????.
No estaria mal.

SPIELBERG ha dit...

Nosaltres? De moment no, ja tenim una foto baix (que no tardaré molt en canviar) i ja ho tenim be.

Anònim ha dit...

ei SPIELBEER,eres un crac ens as deixat amb la boca oberta en lo del escut,mola molt.donarte les graçies en nom de les petxis per lo de la xateta,i, jo personalment per lo de amadeo.un abraç primo.

Anònim ha dit...

ye!!!!!!!!! sales que pasa per ahi? fa poc de temps que no et veig!tinc moltes ganes de voret que ens comtes cosetes de la nova vida de novensana.
molt besets guapa.

SPIELBERG ha dit...

De res, estem per al que faça falta.

Anònim ha dit...

ye pero la Xateta ix a l´escut' pues jo encara no l´he vista.
Caram Amadeo com lluixes a l´escut¡¡¡
Açò esta prou mort, va Sales per a quant la lluna de mel en pels i detalls...?
Molt mal encara no t´hemvist ni el pel, et tenen frexida a bodes i despedides

Anònim ha dit...

Ay ara si que l´he vista, ye no m´havia donat conter de que canviava, ei colli aÇò ja es de profesional¡¡

SPIELBERG ha dit...

Un anònim ha dit: SOU MOLT XXXXXXX NO SABEU QE FER PER A QUE LA GENT TORNE A ESCRIURE, NO SHA DONEU QUE MOLS AN DESAPAREGUT, NO TOT S TAM BONIC COM VOSALTRES DIGEU.

Amic anònim, primer no cal que ofengues a ningú, segons ficat un nom i així sabrem a qui dirigir-nos, i tercer podries fer el favor d'explicar un poc més el que vols dir? No ho acabe d'entendre masa be, ací nigú ha dit que siga res bonic i tampoc se qui ha desaparegut.

Açò es lliure i pot entrar/eixir qui vulga, com tu has fet.