http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dimecres, 24 d’octubre del 2007

Salamanca, tot un Festa...!!!!

per Amparo

Com ja sabeu , un grup de fallers i falleres , hem aprofitat el pont del nou d’Octubre per a fer un viatget a Salamanca, L’Alberca,Ciudad Rodrigo , Alba de Tormes i Àvila. Anàvem a toc de trompeta del nostre amic Benjamín, què pito que té!!!.Es pot veure a les fotos.


Hem disfrutat veient els monuments , l’encant de les ciutats , el paisatge , escoltant les explicacions de la seua història i sobretot degustant els productes típics de tots els llocs que hem viatjat . Les penya gastronòmica TOT BO s’ha posat les botes.


No ens hem oblidat del nostre Cervantes , l’hem dut darrere i ens hem retratat amb ell. Fins i tot a la plaça Major de Salamanca l’hem col·locat junt a la paret on estan tots els escriptors famosos que llògicament el primer de tots és el nostre Cervantes.


També hem visitat en Ciudad Rodrigo, EL MUSEU DE L’ORINAL que és molt original i al Cervantes hem retratat.


Però per la nit …..què festes hem montat ! :

LA FESTA DE LA CERVESA


Hem visitat el "SALÓ MULTIUSOS DE SALAMANCA" (eixe és el que fa falta per a tot el col·lectiu faller , ahí si que cabriem tots ). Allí feien la macrofesta de la cervesa . QUÈ FESTORRA!!!!!!!


Tot el recinte ple de gent que degustava la cervesa que servien en gerres de litro o mig litro per cap, segons la capacitat de cadascú . Per acompanyar podies demanar llonganisses de metro i mig (com no cavien en el plat,les servien enrotlladetes com una serp) amb creïlles o altres coses com hamburgueses,un pa especial que eren unes rosques (bretzel).


Hi havia per amenitzar la festa un entaulat amb un conjunt que no parava de tocar passodobles i la cançó de:"Buena cerveza, la que tomamos aquí.."


En resum que a tots ens va recordar la setmana fallera i no voreu que animadets acabàrem tots i totes , al nostre Cervantes , també li’ n donàrem a probar.


LA FESTA DELS MOROS

El diumenge per la nit a l’hora de sopar aparegué de sobte al menjador un moro amb una xilava a ratlles negres i blanques amb una caputxa que ens va donar un bon esglai.
Però …qui era??????.Lluís , que sempre està a punt per a la broma. Les cambreres de l’hotel al·lucinàven de veure allí a tan insigne personatge. En acabar de sopar fan l’aparició dos moros més amb xilaves i turbantes. Qui eren…..??????? Tomàs, que con era el més alt , pareixia el sultà . I…..qui era el tercer moro…..?????????. El nostre secretari, com vos heu dic Pep Nadal , amb una xilava brodada de pasamaneria daurada,junt a ells el falleret Israel per a fer costat a la comparsa.
En eixa comparsa mora i les ganetes de festa d’uns valencians (fallers i falleres de Cervantes) en Salamanca , què fèrem??????. A passejar i a cantar a la plaça Major.
Triomfàrem! , tots ens miràven bocabadats i amb caretes de dir:
Xé què bé s’ho passen estos valencians!.

LA FESTA DElS CRISTIANS O DE LES TOP MÒDELS


L’ última nit que dormiem a Salamanca, també "pensat i fet" (encara que algunes acomboiantes , venien preparades de disfresses). Apareguèren dos xiques despampanants , portàven uns vestits llargs de raso , plomes negres pel coll ,collars, flors pel monyo , les acompanyava un xic amb barba negra. Les xiques eren molt festeres i van decidir anar de marxa pel carrer, una d’elles portava un ram preciós (era una maceta de l’hotel). En girar el cantó, a les dotze de la nit i enfront de la Universitat Pontifícia , es troben a dos estudiants amb dos guitarres per a guanyar algun dineret . Elles al veure-los i tota la comitiva que les seguia , van demanar als dos xics la cançó de CLAVELITOS ,CLAVELITOS!!!!!! que vam cantar tots junts ,el cor de la falla Cervantes. Pareixia la tuna estudiantil , perquè també cantàrem FONSECA (triste y sola, sola se queda…) i moltes altres cançons més.molta gent de l’hotel es pensava que havia anat la tuna .


Però quan més ens vam riure va ser , en aparèixer dos xics i una xica que parlant, parlant en castellà,ens adonem compte que també eren valencians i damunt de molt prop a Sueca , justament de Cullera i ens vam riure tant que tots junts començàrem a cantar: LA MANTA AL COLL , I EL CABASET…. Era la una de la matinada , imagineu, en el cor d’una capital de Castella-Lleó, la majoria estudiants, i la "juerga " que vam armar els valencianets!!!!!!!.
Però…. qui eren eixes xiques tan despampanants????????? .


Això ho heu d’endevinar vosaltres mirant les fotos. Van estar impressionants,molt artistes, divertidíssimes, pareixien acabades d’arribar de Hollywood de fer el rodatge d’una pel·lícula.
També va aparèixer per allí « el jorobado de Notre Dame » . (L’imitava a la perfecció).
En conclusió ho vam passar fenomenal.Allí també va estar present Cervantes.




Article enviat per Amparo Vendrell a fpcervantes07@hotmail.com


Els nostres amics han allunyat a Cervantes una dist
ància de 495.98 km de sa casa. Enhorabona!!


15 comentaris (Afegix el teu):

sambori ha dit...

Esta penya entre mos i mos han tengut temps per a tot!Passar-ho bé,visitar moltes coses,...i fins i tot per a les disfresses!
Però Amparo jo no veig cap foto de les top models per a endevinar qui són.Les has oblidat????
Ja veig que al moro li falta la mora,que oblidares el disfràs?o és que els homes estàven més animats?
Pep i Pepa pel que veig heu tingut una lluna de mel molt mogudeta i segur que no heu teindut yemps per aburrir-se ,je,je!!!

Anònim ha dit...

Que be que s'ho monteu !!! La veritat que val la pena eixir en vosaltres a tots els llocs perque no falta de res, disfrasos, menjar, beure.... Enriquito cuida't el colesterol que ja veig lo agust que estaves menjante el embotit!!! Es broma, a disfrutar que la vida son dos dies, segur que quan tornarieu la Conchin faria dieta per als dos pa perdre lo guanyat. I els moros !!! Ara ja sé a qui sembla Mariam en el disfrasarse, ella sempre està apunt pa disfrasarse del que siga, igual que son pare. Això està molt be.
Quin es el pròxim destí????

Anònim ha dit...

PEP I PEPA NO SE SI TINGEREN BONA LLUNA DE MEL PERO SEGUR QUE TOTES LES DIES IGUAL QUE LUIS Y AMPARO ENCARA SENTEN LA TELE ANTES DE DORMIR ASTA ALTES ORES DE LA NIT

sambori ha dit...

Què vol dir aixó de la tele?
No pille res de res.
El que sí entenc es que prop estàves d´ells anònim,per a saber el que feien per la nit!

Anònim ha dit...

T'ho aclarisc Sambori no féiem gens rar és que hi havia un client que tènia la tele tan forta perquè tot l'hotel la sentira,evidentment Luis i Amparo, Conxa i Enrique el tenien paret per paret, jo estava un poc mas lluny però també l'oia, tot entra dins de la broma perquè el client també era de la Falla

Anònim ha dit...

DESPUES DE VORE EL DESPLIEGE DE BANDERES DE CERVANTES ESTIC UN POC AVERGOÑIT, JO NO VAIG TROBAR BANDERA, I VACH TINDRE QUE POSARME SAMARETA, I NO ES VEA MASA BE EN EL MEU VIATJE A GALICIA PERO SE QUE MEU PERDONAREU GRACIES

Anònim ha dit...

El meu ocellot, que per cert em té molt ben informat, m'ha contat els detalls de d'eixe viatge a Salamanca. Si esta clar que va haver-hi molt jaja i juju...però poc parlen de la creïlla, van menjar tanta i en totes els menjars que els De Salamanca fan ara el bollit en moniatos. Fins a contrasenyes hi havia en el menjador per a saber se s'havien begut el vi de la taula del veí,i com anaven repetint segon o tercer plat. A la nit com si de col·legials es tractara van fer mil i una gamberrada, pitxers que corrien sols pel corredor, gents que eixien disfressades de l'habitació de Luis i Amparo, sabates amagades i luis caganse en tot i mes, com a adorn a tot açò la feliç tele a tota canya, pocs pessiguets li van haver de donar a Presen, si no era despres de la peli, mes o meins a les quatre del matí. Eixos viatges són una parrussà, millor fer com jo quedar-se a casa ben tranquil.

Anònim ha dit...

Amic rabosot,
Eixe viatge ha sigut molt divertit,la gent que vam anar,erem gent de molta marxa.
Per a informar-te millor ,per la nit no corrien pitxers ,eren Gerres d'uns 75 cm(que gastaven per adornar l'hotel) que apareixien a l'endemà de matí a la porta de l'habitació.Quan preguntaves que és el que passava et dien que havien vingut els Reixos.
Ha sigut un viatge per a repetir.
Pareixiem "les Petxinoles"quan vam anar a Andorra.

Anònim ha dit...

Jo també vaig estar en Salamanca, i encara que vaig tindre molta marxa ,em vaig quedar amb ganes de més.

Anònim ha dit...

rabosot, no se qui eres pero segur que per les teues paraules no coneixes a la mitat de falla, son lo mes divertit que niá en la falla, haaaa Amparo hiá era hora de que posares les fotos tan desitgades per el public. Sols dir que cuan una parella posa la tele tan forta es per que no vol que es senca el que hestan fent dins... m ´asplique? ji ji ji

Anònim ha dit...

Amic o amiga ca la somilia:
Les fotos i l'article de Salamanca estan enviades des de l'endemà de vindre del viatge , però degut a que hem tingut molts esdeveniments entre la festa dels agermanats , la presentació de la fallera major de Sueca i el viatge de Rous a América, els nostres Webmasters ,tenien el mateix que tenim als hospitals "llista d'espera".
Això és degut al fort èxit de la pàgina web.

Anònim ha dit...

rectifique el meu blog... haaaa espilberg hia era ora de que posareu les fotos de Salamanca tierra miiiiiihia.Perdona senyoreta o senyora Amparo no sabia res d ´aixó. Si q´ues veritat aso es un exit total i rotundo.

SPIELBERG ha dit...

Les coses han sigut tal i com ho ha dit Amparo. El problema serà el dia que no tingam res que ficar.

Anònim ha dit...

sabent que es el que pasa spilberg, esteu perdonats i donarvos la enhorabona per la tasca que feu en el blog tant a tu com als colavoradors.

SPIELBERG ha dit...

Moltes Gràcies.