http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

divendres, 29 de febrer del 2008

Xaranga i xarangades...

Demà, a partir de les 10'30 hores al pàrking del CC Sueca Parck, la Junta Local Fallera organitza el II Concurs de Xarangues de Falles. Per a mi, un dels concursos en més sentit que es pot fer al món de les falles. És encara un concurs jove, sols s'ha fet una edició i la participació tampoc és que va ser massiva. Així i tot va ser tot un èxit.

Pense que enguany encara quedarà millor i serà un concurs al que poc a poc aniran sumant-se les xarangues de les comissions de Sueca, El Perelló i el Mareny i li se pot traure molta punta en els anys veniders.
La nostra xaranga, la C25 enguany farà la seua participació al concurs i esperem que s'ho passe genial i que disfrute en ell igual que tots nosaltres anirem per a cantar i ballar junt a ells. La nostra xaranga, és una de les xarangues series del poble. Series em referixc a que són els que més aguanten de tots, més que els propis fallers. Allí estan ells al passacarrer del matí, al dinar al casal, a la partideta del truc, al passacarrer de la vesprada i a la nit al cau per a disfrutar de la festa, però són els primers (per no dir els únics) que estan a les 7'30 hores a punt per a sortir a la despertà. I direu, ja... perquè ells cobren.... Sí però, jo vos puc dir (que he sigut varios anys xaranguero) que per molt que et paguen, el sofriment la setmana fallera no te'l lleva ningú i que els músics, toquen per devoció no per diners.

La xaranga C25 és un a xaranga que se curra les seues actuacions any rere any, traguent noves cançons i realitzant assajos per a no deixar res a la improvisació el dia del passacarrer. Ja férem una gravació prou improvissada per a un sainet de la falla i estem pendents de realitzar una altra amb més qualitat de so per a que tots els fallers poguem tindre un CD amb música de xarangaes tocada per la nostra xaranga.

No sols son els solos de Carlos al saxo, o dels germans Reca a la trompeta o Manu a la percussió... allí està Rumbauet que no dorm en totes les falles arriva al'últim dia amb els morros que pareix la Carmen de Mairena, no és una cosa en concret son moltes coses en general les que fan que quan apreten els maxos i es fiquen a tocar la massa de fallers que porten al davant comence a botar i a vibrar com mai.

És eixa manera de fer festa que tenen els músics, que no paren, que senten la festa endins i saben transmitir-la. Són un dels elements més iportants de la nostra festa. I volem que sàpien que a nostra xaranga C25 és la millor per a nosaltres. NO ho dic perla calitat o per la manera de sonar(que jo no ho entenc) ho dic per les sensacions que ens fan viure en cada actuació.
I per això espere que demà dissabte es puguen enduur el primer premi, no per la comissió sinò per ells. Perquè tinguen un xicotet homenatge i un xicotet reconeixementt, que se'l mereixen i, nosaltres, la comissió sols els el podem donar amb calor i carinyo.

Però passe el que passe allí estarem nosaltres per a donar-los tot el nostre suport,i el nostre calor igual que ells ens el donen totes les falles.
Molta sort amics, companys fallers!!!!!!!!!!

Però de tot açò Lucas, ens podria dir algunes paraules més, ja que és el que els coneix a la perfecció, no panaeta???

Per cert a les 10'30h la primera xaranga en actuar serà la NOSTRA i tocaran el "pasodoble" Amparito Ropca comú per a totes les xarangues i després ens sorprendràn amb una cançò molt festera. Vos esperem a tots!!!!

*************************************************************************************
Usurpe un poc el gran article amb profund sentiment faller del Xuso per a recordar que demà, durant tot el matí hi hauran jocs infantils (i crec que no tant infa
ntils) al parquing del Sueca Parc. Els mes menuts podem estar jugant i els més majorets ballant amb les xarangues.

I quan acabe el conc
urs de Xaranagues i mentre delibera el jurat tindrà lloc l'entrega de premis del concurs de Play-backs (allà les 12). Ací vos fique el resultat de la nostra enquesta final, que cadascú traga les seues conclusions.















I recorde a tots que EL DIUMENGE DE 11 A 14 LA JUNTA LOCAL FARÀ EL DIA DEL XIQUET EN LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT AMB ATRACCIONS I REGALS PER ALS MES MENUTS. És la festa que suspenguérem el diumenge passat degut a la pluja. NO FALTEU.

33 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

Clar que sí, allí estarem a les 10:30 com un clau, per a vore-los tocar, no ho dubtes Xuso. Jo també els desitge lo millor per a demà, ja que són els millors.

Anònim ha dit...

pues si, allí estarem per a recolÇar a la nostra super xaranga C25, que al menys per a nosaltres es la millor¡
i despres eixirem de dubtes en el concurs de playback, vorem si les enquestes de la nostra falla duen raó o que, no se no se

sambori ha dit...

Clar que són els millors!Pocs tocaran el passodoble Caridad Guardiola com ells,sols de pensar-ho se me posen els pèls de punta.
Aixó Lucas algo tindràs per a dir??o almenys ens podries contar com van les classes de solfeig??
Ja controles la clau de sol??

Amic fep ha dit...

Xuso, ja m'expplicaras aixo de que has sigut xaranguero... m'he quedat un poc fora de llos...

Molta sort a la xaranga C25, per a mi es una de les candidates als premits, quin? no ho puc aventurar, pero es candidata.

San-vala ha dit...

XARANGUERO FIGURA!!!!, tú hi ha algò en aquesta vida que no has fet figura, jejejejejejeje

Jo recolze l'opinió del fep, sort a la vostra xaranga C25 que per a mi tambè son candidates...

Ens vguem demà al parking de l'eroski i ens faren una cerveseta amics cervantins...

Xuso ha dit...

Si amics, la meua curta trajectoria com a faller, es deu, entre d'altres coses a que era músic i tocava en falles en varies xarangues, crec que vaig estar tocatn uns 6 o 7 anys.

Disabte ens veiem (espere, peruè la disfressa de la cavalcada encara no l'he acabada i igual em toca passar-me el matí fent-me-la si no l'acabe hui)!!!

Molta sort a totes les xaragues!!!!

lororolo, lororoloro!!!!!!

rocio ha dit...

Clar el Xuso era music¡¡¡
El CD de les xarangades es el que portava Rodabars a la fragoneta el dia d'agermanats? o han fet altre?
Ens veguem demà i lo dit molta sort C25¡¡¡

Anònim ha dit...

molta sort a la nostra xaranga, encara que se que no la nacesiten
perque eu fan de lucxe.
mareta meua la cavalgata ja esta açi llujuuuuuuuuuuuuuu.

San-vala ha dit...

Je Xuso que ja vas bufat que escrius doble o es que estas ja pensant en la festa, jejejejejeje

Però que tocaves?????

unrodabars ha dit...

Era eixe que portava jo.....

pero el amic spielberg,vol fer-ne un dels bons....

un dia d'estos no amic??

Agustí ha dit...

això te que ser l'òstia la c25 ahí en la previa fallera rebentant el parkin del sueca park com si fora la xocolate una pregunta fallera a quina hora hi ha qeue esta en el casal pa lo de la cavalcada del ninot?contesteu si podeu anim blogfalleros jejeje ale xuso ixa reflexio-crítica ha estat de les que dixen marca ahí ahí a i si voleu entreu en http://elbocoidelsugus.blogspot.com es que tinc que fer propaganda debaes del meu blog

SPIELBERG ha dit...

Un dia d'estos. La xaranaga ja està mentalitzada i jo també demà ho parlem i a vore aquesta vegada que es el que ix.

Per cert, demà no tacaran Caritat Guardiola.

sambori ha dit...

Llàstima!!
Eh! sugus he vist el teu blog i aixó del contacte polpet_6969 no tindrà res a vore amb el Polp que jo conec????ah!el millor aixó que has posat per als que estan morint-se de fam!je,je!!
Xuso no coneixia jo la teua trajectòria com a music,però si la de Sales.
Es coneguereu tocant o que????

Xuso ha dit...

No jo era de la competència Sambori, era de l'ateneu i sales de la union, he tingut algun que altre problemilla amb el meu sogre!!! jejeje és broma

tocava la percussió amic sanvala, o lo que me dixaren!!!!!!!

SPIELBERG ha dit...

El sugus es el germa del polp

Xuso ha dit...

lorolorolo, lorolorolorolo
lorolorolo, lorolorolorolo
lorolorolo, lorolorolorolo
lorolorolo, lorolorolorolo
lorolorolo, lorolorolorolo
lorolorolo, lorolorolorolo
lorolorolo, lorolorolorolo!!!!!

Amic fep ha dit...

Algu a vist la meua granera vella??...

unrodabars ha dit...

je els anims estan algo rebolicats,no?

Se huele un dia grande demà....

Cuidadin que el dia es molt llarg.....

Maricón el que no bote,
maricón el que no bote.....

Anònim ha dit...

jo supose q el resultat d la vostra enquesta no sera el q coincidixca en el real, xo m dona igual, i lo b q ens ho hem passat? Hi ha tanta rivalitat q al final acabarem x no fer play backs, com ja stan fent algunes falles. No ho dic x vosaltres, ho dic x totes les falles en general.

SPIELBERG ha dit...

El resultat serà el que done el jurat, les enquestes eren per participar i per obtindre l'opinió de la gent, sense res mes.

Quines falles no fan play-backs per la rivalitat? Ho veig una tonteria. En teroria ho fas per a divertir-te, passar-t'ho be i ja de pas arreplegar la subvenció per a minvar despeses.

Amic fep ha dit...

granera, granera... que la tindra el Rodabars?

unrodabars ha dit...

Jo tinc una.....

SPIELBERG ha dit...

Esteu mals.

Amic fep ha dit...

Jajajajajajaja

Ja l'he trobada!!!!!!

Anònim ha dit...

ye Fep, pero aÇò quin cachondeo es? ale a treballar, despres parles de mi, que si no tinc faena, que si ja he entrat hui al blog,i tu que? et veig un poc rebotat¡
Ale pues jo tambe,yujjjuuuuuuuuuuu¡¡¡ ja estem en falles, a que si?
una granera vella que tenia jo, nomes el palo....Fep la granera esta aÇí en la meua oficina esperant a que passes a fer un pasetjet dels que a tu tant et molen, em deus una cerveseta d´ixes fresquetes de demà en l´Eroski, vale? pues... perque ho dic jo¡

Amic fep ha dit...

Fet... Cervesseta Fresqueta per a Demelsa!!!!!!

Esther ha dit...

Hola a tots!!!! no crec que les falles que no fan play-back ho facen per la rivalitat, sino per altres coses, xq fins l´any passat aquestes falles, que a dia de hui no han fet play-back per a estar entre els quatre millors, altres anys sí que han participat peremportar-se un bon premi. A més sempre que hi ha un concurs d´alguna cosa, tots participem per a vore si ens podem endur algun premi, xq de no ser aixì, quin poc trellat seria el concurs, no?? si no hagués un poc de nivell (que per a mí és això a lo que tu et refereixes com a rivalitat). Bo no m´enrolle més, que tingau molta sort (a l´igual que nosaltres els xuquerets i la resta de falles), que enguany l´assumpte està molt renyit, jejeje!!!.

Anònim ha dit...

Xé, que encara esteu morts?????Després de la tempesta ve la calma,je,je!!!i a agafar forces que hui tenim la cavalcada infantil.

Anònim ha dit...

ALGÚ SAP QUI SÓN ELS ENCARREGATS DELS CONCURSOS DEL PARXIS I EL TRUC DEL DISSABTE?

Anònim ha dit...

esther estic totalment d´acord amb tu, esta clar que l´important es participar, pero crec que a qui li amarga un dolÇ? crec que tens tota la raó, que ens trenquem la crisma ensajant, patint fret i son per a algo, que t´alegres d´emportarte premi, no significa que t´alegres de que els demes no s´emporten res, pero hi ha que ser justos en tots els aspectes.
Ah per cert enhorabona Esther per eixe tercer5 premi de matjors, per a mi s´heu mereixieu

Anònim ha dit...

no, lo d la rivalitat soles ho dia x tot el tema este dls anonims q ens posaren a parir soles x dir q ens havia agradat com s'havia kedat el nostre play back, q encara q no ha guanyat res x a nosaltres ha sigut una satisfaccio el haverlo fet, i ens ha agradat com ha kedat, i soles x opinar aixi ens posaren a caldo. Aixo es el q ens lleva la ilusio d entrar en el concurs, no el guanyar o perdre.

Xuso ha dit...

Mirufret per supost que heu d'estar orgulloses del treball que heu fet. Ací no es tracta de guanyar concursos es tracta de participar i disfrutar. I perquè alguna persona critique algo, no ens tenim que pujar a la figuereta, que "destrellatats" ho han en tots els llocs.

Nosaltres amb la xaranga no hem guanyat res, però estem molt orgullosos i agraïts per participar i poder gaudir amb ells el matí que pasarem dissabte.

Anònim ha dit...

clarooo, si en aixo es en el q consistix!