http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dimecres, 15 d’agost del 2007

Setmana Sant Roc

per Sambori

La tradicional setmana de Sant Roc ja està ací.

Es acostar-se la segon quincena del mes d´agost i Sueca es queda completament deserta en pegar tots a fugir cap a la zona marítima o altres destins més llunyans.

És bona época per a reunir-se en amics, familiars, veïns,...per tal de saborejar una bona fideuà, espardenyà, all-i-pebre o paella on no pot faltar el pato,ja siga de la tirà o criat a casa.

I es que la tradició es manté, encara que el pato ja no vaja penjant del carro, que era on els nostres avantpassats carregàven tot el necessari per a passar la coneguda setmana de Sant Roc davall de les "caxiperes" a vora mar.

Altre ingredient que tampoc pot faltar és un bon meló d´alger o de tot l´any.

El dia 15 ja comença la festa: és el dia de la Mare de Déu de l´Assumpció , també coneguda com la la Mare de Déu d´Agost. Tot seguit el dia 16 el dia de Sant Roc i a continuació el dia 17,que encara que no figura en el santoral és el dia en que molts celebren el seu Sant :és el dia del Gos.

En molts pobles veïns,i zona marítima són dies de festa ;durant el dia tots a la platja i per la nit de ball en ball.

Hui en dia també son molts els que gaudint d´uns dies de vacances aprofiten per a fer alguna escapadeta cap a destins d´alló més variats:com per exemple fallers i falleres de la nostra comissió que han eixit cap a Punta Cana, Italia,Balears,Granada...

I en passar esta setmana i la següent ja estem tots tornant a la normalitat, Així que aprofiteu-la bé que s´acaba prompte!!!


Articler enviat per Sambori a FPCERVANTES07@HOTMAIL.COM

6 comentaris (Afegix el teu):

SPIELBERG ha dit...

Amic Sambori, la teua saviesa i bon fer son enormes, cada dia en sorprens amb alguna cosa nova.

Gràcies per l'article en aquests dies tan complicats.

Fins el dilluns.

Anònim ha dit...

Sambori,què alegria més gran de tornar a tindre notícies teues i més encara en aquesta setmaneta de Sant Roc que Sueca està totalment deserta.

Tú has conegut les catxiperes??.
Eren molt divertides!
Encara que hui en dia també sabem divertir-nos d'altres maneres.

Sambori ,ja t'has apuntat a la festa dels agermanats?.

Anònim ha dit...

sambori tu no fas vacances
en esta falla son tan rodaors que esta semana de sant roc deixaran,pas en la platja pa totxs, una apunta cana altres a fer el cami de santiago pero en cavall al estil del amic hermida que la fet un parell de voltes, altres de cruer i els pobretxs, mos tindrem que anar algun puesto pa que no mos eu conten, en cara que siga a galicia a probar el marisc, i fer algo de colesterol pa que el doctor soldado mos recete alguna pildora este hivern en fi bones vacances i millor mes de setembre, o siga el mes fester per exelencia a sueca.

Anònim ha dit...

Pep ,segur que Paco Hermida ja té entrenat al seu cavall Rambo en recòrrer el Camí de Santiago.
Tú també vas a fer-lo a cavall?,no coneixia jo esta afició teua!
A més d´un li vindrà bé alguna recepta de Jesús per tal de llevar-se uns quilets de més ja que en estiu tots abusem del menjar més del que toca.
Amparo jo no he anat a la platja en caxipera, i tu?Segur que seria tota una experiència,veritat?
Encara no m´he apuntat a la festa dels agermanats,però no dubte er fer-ho en breu.

Anònim ha dit...

SAMBORI YO EL CAMI EL FARE EN COCHE PERQUE ESTIC MOLT DELICAET Y NESESITE MOLT DE REPOSO BONS ALIMENTS I MILLOR DISTRACSIO, COM DIU EL MEU AMIC FERMIN SOC MOLT CONVINENCIERO.
AMPARO SAP MOLT DE TRADICIONS SUECANES ELLA LES CAXIPERES NO CREC QUE LES AXA USAES PERQUE ES XOVE NO PER NINGUNA ALTRA COSA,
XE SAMBORI TU YA TAURAS FET LA PAELLETA EN PATO SANROQUERA.
YO ENCARA NO LA POGUDA DEGUSTAR ESTE ESTIU, PERO EL MEU AMIC AMADEO ME TINDRA AGUARDAT UN PATET PA FERME LA PAELLETA EN GALICIA, SEGUR

Xuso ha dit...

Xe Pep, que no tens vacances?? Estos dies que en Sueca no treballa ni l'apuntador i mira jo estic de tornada. En estos moments estic habituant-me de nou a la feina poc a poc...

Que pocs quedeu pel blog eh Sambori i Pep??

Sambori gràcies per l'article, està genial, je veig que has agarrat matxeta i sé que de ves en quant ens n'enviaràs un, no? i tu Pep, no t'animes? ja te s'han acabat les endevinalles?
Digueres que encetariem una sèrie de memòria de falles, amb fotos antigues i explicacions de anècdotes... ja ho parlarem!!!

P.D.: Quan aneu de viatge no oblideu a Cervantes, no feu com jo vaig fer... jejejeje
Un abraç a tots!