http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dijous, 19 de febrer del 2009

STREETS OF PHILADELPHIA

per Rous

I walked the avenue 'till my legs felt like stone
I heard the voices of friends vanished and gone
Ain't no angel gonna greet me
It's just you and I my friend
My clothes don't fit me no more
I walked a thousand miles
Just to slip this skin…

Així diu un tros de la canço de Bruce Springsteen, i la veritat, camines mooooltes milles quan vas a vore ciutats com aquesta, les cames com a pedres al final del dia, pero val la pena coneixer, caminar i perdre’t pels seus carrers.

Filadelfia es la segón ciutat mes gran de la costa est dels EEUU, perteneix a l’estat de Pensilvania i es la quinta ciutat més gran d’America, es troba a dos horetes al sur de NY.
Surten autobusos de dos a tres vegades al dia de Chinatown de NY a Chinatown de Philadelphia, i es tota una experiència viatjar amb aquests transports que cada vegada son mes utilitzats per tot tipus de gent degut al preu, es superbarat, surten quan estan plens, lo de l’horari no es el fort dels xinessos, i es una aventura. Els xinos no paren de menjar en tot el viatge, i mola atravessar la ciutat, dalt del bus, les vistes son espectaculars, passar pel pont de Brooklyn així es una passada, consisteix en viure noves experiències quan ja has estat en un mateix lloc varies vegades ( i més que voldria estar…). Pero si teniu l’oportunitat es molt recomanable, una manera economica de descubrir altres llocs, i a Boston també surten cada dia.

Aquesta ciutat es coneguda com la “Ciudad de los Primeros Eventos”, perque es considera que va neixer alli la democracia americana, i abans de que existira Washington DC, va ser la capital de la nació. El símbol que mes l’identifica es la Liberty Bell, la campana de la libertad, també vos recomane el mercat que tenen al costat de l’estacio de trens es una passada, hi ha una part totalmente dedicada als Amys. Es tracta d’una especie de comunitat, que no canviat desde l’edad mitjana, encara visten com eixa època, viuen en comunitats tancades, pero tenen unes conserves caseres que flipes, i fan unes tartes i un menjar d’escandal, quan estan al mercat hi han cues per menjar en les seues paradetes.

I res més que vos puga dir, ja sé que no guanyaré, pero com que lo important es participar, i ja que vaig passar un fred que pela fent la fotito a -7ºC amb Cervantes en manega curta, jo també vull estar de finalista en aquest concurs de Cervantes al Mon.

Una abraçada a tots i bones falles!!!

Ací vos deixe les fotos enviades per Rosa, a falta que Spielerg (quan puga, l'home, ens faça la medició de la distància)


Artice enviat per Rosa Juan a fpcervantes07@hotmail.com

VOS RECORDE QUE LA DATA LÍMIT PER A ENVIAR LES FOTOS PER A ENTRAR EN EL CONCURS DE CERVANTES AL MÓN, ÉS EL 28 DE FEBRER.


Per si algu no coneix la cançò vos la deixe ací
Spielberg

Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia

25 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

COLLÍ ROUS, NO PARES EN TORRETA¡ QUE NO TENDURAS EL PREMI? PUES MOLTS VIATGES ENGUANY NO SEN HAN FET. SERA LA CRISIS? POT SER.

SI ALGUNA VOLTA NO TENS A QUI ENDURTE, ASI TENS A SAN CASALLA QUE ANIRIA ENSEGUIDA.

Anònim ha dit...

COLLÍ ROUS, NO PARES EN TORRETA¡ QUE NO TENDURAS EL PREMI? PUES MOLTS VIATGES ENGUANY NO SEN HAN FET. SERA LA CRISIS? POT SER.

SI ALGUNA VOLTA NO TENS A QUI ENDURTE, ASI TENS A SAN CASALLA QUE ANIRIA ENSEGUIDA.

Anònim ha dit...

Hello!!! Jo crec que si que s'han fet viatges, pero o shan oblidat a Cervantes, o tenen "goseritis" de fer l'article, estic segura!!

Sandra ha dit...

IEEEEEEEEE cunya que fas que te repeixes com el all i oli, sera que tes tan eixeint els efectes secundaris del fin de setmana.

Anònim ha dit...

YO QUE SE CUNYA¡¡ PERO YA MA PASAT VARIES VOLTES.

YA ES DIJOUS¡¡¡¡ ESTEU PREPARAES PER A DEMA???????

Xuso ha dit...

San Casalla!!!!! tenim que quedar!!! jajajajaj demà ho parldem!!!!!

Anònim ha dit...

Colli Rous!ja eres americana 100%,que guay ma fet recordar e viatje meu a NY,es que es un altre mon parex una peli continua.Suerte en cervantes al mon!!

Les meues pexis que?no arrivareu a falles que entre virus i festes es trajes de fallera es pedreu,perres!!!

Anònim ha dit...

yeeeeeeeeeeeee perres, que pasa per ahí?
rosa que enveja el viatje........
encara que ara no podriem anar ni a riola, ja saps falla, falla, falla i mes falla.

per cert perres queda molta faena per fer, aixi que avui ens quedarem a sopar al casal. hi ha que fer les critiques de la cavalcada del ninot.

a vore si s´animeu

Anònim ha dit...

YESIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII .HUI ANIRE AL CASAL. ESQUE ESTIC TOTA LA SEMANA CASTIGA. EL CULE DIU Q LA FALLA SERA EL DIVORS.

XUSO , YA TENS AIXO? VES APREPARANT LA BOTELLA DE CASALLA QUE LA TENIM QUE MANPENDRE PER A FER TOT AIXO. JAJAJAJA.

Anònim ha dit...

YESIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII .HUI ANIRE AL CASAL. ESQUE ESTIC TOTA LA SEMANA CASTIGA. EL CULE DIU Q LA FALLA SERA EL DIVORS.

XUSO , YA TENS AIXO? VES APREPARANT LA BOTELLA DE CASALLA QUE LA TENIM QUE MANPENDRE PER A FER TOT AIXO. JAJAJAJA.

Anònim ha dit...

VEUS YA MA TORNAT A REPETIR¡¡
XATETA ESTAS TREBALLANT? QUAN VULLGUES ME TOQUES. EL MOV EL TINDRE A PARTEIR DE LES 5 DE LA VESPRA, SI VOLS QUAN ACABES DE CAMINAR ME TOQUES.

Anònim ha dit...

Carmi agarra el catalec i despres d` anar a vore a Alex pasare per ta casa i ja li pege una miraeta.

Sandra ha dit...

YESIIIIIIIIIIIIIIIII, jo ahir estava en el casal i tu no aparegeres per alli per a res gandula, ademes nosaltres hem quedat esta vespre per a prepararte una sorpresa ¿Que seraaaaaaaaaaaaaaaaa?

Anònim ha dit...

que ilusio lo de la sorpresa.
ahir vaig vindre molt tard de valencia, tenia una reunio en el poli.
ja vos vaig dir el dimecres q no podia anar perres

deme ha dit...

Colli Rosa ja voldria jo haver corregut la mitat que has corregut tu¡¡¡ jo com Carmina, si algun dia tens que anar sola i tens lloc per a mi, jo m´apunte¡¡¡

Jeeeeeeeeessi hui anire al casal, pero no em quedare a sopar. Jo no he acudit a ajudar casi res, pero tia entre malalties i feina, no tinc temps per a res, pero hui siiiii que ens vegem allí.

I dema divendres, yujjjjjjuuuuuuu¡¡¡ mare meua i l´oratge amenaçant amb aigua per al fi de setmana, pero saps que.... que si plou la deixarem caure¡¡¡¡ a nosaltres la festa no ens la xafa ningú¡¡¡

Xateta, como va? dema vens a la reunó?

Anònim ha dit...

Disfruteu de les falles vosaltres que esteu ahi i podeu, jo sols puc alguna vegada i quan em quadra, ara, quan vaig m'ho disfrute a tope!!

Anònim ha dit...

Per cert, vos tindre en conter si necessite companyia, no cregues que de vegades fa falta, encara que a tot s'acostuma una, i ara ja me fet varios viatges sola, pero tot pot ser...

deme ha dit...

pues ale ja ho saps nosaltres sempre estem apunt per atot¡¡¡ així que el dia que menys ho espereu penjem a la web un cervantes al mon amb les Petxis a Nova York¡¡¡

Qui mes s´apunta?

Anònim ha dit...

Mare meua, ja quasi m'imagine a totes per alli, que por!!!

La Nere ha dit...

Eeeeeeeeeeeeiiiiiiii colli ROSA!!!! Quin viatget més guay!!!! Jo també m´apunte per fer-te companyia als viatges jajajajajaja.
Petxis preparades??????? Que ja tenim ahí les falles!
Xuso i Carmi lo que esteu parlant es lo que jo m´imagine? jajajajaja

SPIELBERG ha dit...

28 de febrer? Això està ahi. A mi em queda per pujar i medir les fotos d'uns fallers que anaren a Paris. I d'alguns altres que anaren a, espera que m'enrecorde, a si a NY, no?

On esta Rous no es on fan el formatge eixe d'empastrar.

Espere a la nit fer la mesura.

Anònim ha dit...

Mira si sabia jo que faltava gent per ahi... Pues res, avança feina que t'agarra el bou!!!
Mira tu que no vaig pensar jo lo del formatge...

deme ha dit...

Per favor, que sera lo que stan tramant el Xuso i San Casalla? estos dos fan mes por que una pedregà¡¡¡

unrodabars ha dit...

I la cançoneta es la de la pel.licula PHILADELPHIA...eixa que Tom Hanks te sida.

Lo atractiu dels EE.UU. es que ho hem vist tantes vegades per la TV que quan estas alli et sembla que vius dins d'una peli....

Com va amics?? Este dissabte ens vorem per les paelles,no??
Agafeu la càmera que ens tenim que fer la típica foto blogger....i alguna casalleta per si fa fred(i si fa calor després aigua)

Anònim ha dit...

Ningú diu res del fotógrafo? No direu que no està afavorida? Ara, he de reconeixer que on hi hà, no cal massa, no?
Res, aneu a Phily, com diuen ells, reialment te molts carrers bonics, museus espectaculars (un nomes dedicat a Rodin), el enorme riu Delawere, la universitat de Pennsylvania i molts tipus de formatge Filadelfia.