http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dijous, 26 de juliol del 2007

Cervantes torna a casa...

...com si fora el torró per Nadal (ja se que és una tonteria el que acabe de ficar però ve que ni pintat en aquest viatge). I qui s'ha encarregat d'aconseguir tal cosa, la nostra amiga Amparo i el seu home Luís. Es veu que han de tindre problemes en el pis on viuen o alguna cosa pareguda ja que estan més temps viatjant que a Sueca, que coste que jo també voldria tindre eixos problemes i no parar en torreta com fan ells.

Com anava dient, els nostres amics assidus a passejar a Cervantes han tingut l'oportunitat (i supose que el plaer) d'anar a la ciutat on va nàixer tan insigne escriptor, Alcalá de Henares. Segons ens conta han visitat la casa on naixqué, a la porta de la qual hi han dues figures de bronze de Don Quixot i de Sancho.

També han visitat la Universitat i el Paranimf on els estudiants que finalitzen la carrera lligen la seua tesis doctoral i també en aquest lloc cada any, el dia 23 d'Abril, dia del llibre, va el rei Joan Carles per a fer l'entrega dels premis Cervantes de Literatura.

Ens conta que el paranimf té una porta que dona a la famosa PLAÇA DE CERVANTES (que cosa, ara cal vore qui la va ficar primer, si nosaltres o ells). I diu famosa perquè quan un universitari d'aquella època llegia la seua tesis doctoral i degut que sols aprovava un o dos estudiants cada any, havia de convidar a tot el poble durant quatre dies a menjar i a veure. Mala festa.
Cal tindre en compte que al segle XVI (16) sols aplegaven a la Universitat la gent de cuna noble (1 o 2 per any), es a dir gent que s'ho podia permetre.

També son nascuts a Alcalà de Henares Catalina d'Áragó, que fou reina d'Anglaterra, i don Manuel Azaña, últim president de la Segona República Espayola.

Pel que és veu s'ho passaren d'allò més be, i portaren a Cervantes a sa casa, Alcalá de Henares, que està a 297.09 Km de la nostra Plaça de Cervantes. Ahí al costat.


2 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

Amparo i Luis, no paren en torreta, segur que el nostre cervantes no es podra queixar de lo passetjaet que estan fent-lo tots els falleros i no falleros.

Anònim ha dit...

Al pobre cervantes de amparo i luis segur que li donen viodramina per al mareig perque el pobre no para de viatgar.Be que feu, que la vida son dos dies i un el pases treballant¡