http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dimarts, 21 de febrer del 2017

La falla Plaça Cervantes presenta en el Museu Faller, el seu llibret titolat “L’indult del foc”

La falla Plaça Cervantes de Sueca, va presentar el seu llibret faller el passat divendres, 3 de Febrer, un dia abans de la Nit del Faller d’Honor, a un entorn idoni en el Museu Faller de la localitat ubicat al Casal Multiusos.

“L’indult del foc” és un llibret que porta per portada un disseny de Sergio Ruiz i on l’eix principal, com bé s’assenyala al títol, és el foc, un dels elements més característics de la festa fallera. El llibret ha estat coordinat per Amparo Vendrell qui, a més de fallera, és la iaia dels representants infantils de l’actual exercici.

A “L’indult del foc” trobem textos de diversa índole, de gèneres variats, com ara contes, poemes o articles, a càrrec de més de vint col·laboradors diferents de prestigi en el món de les falles com Joan Castelló, membre de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i autor del llibre “Pasqual Carrasquer: creador de falles”; Alba Fluixà, gestora cultural, poetessa i artista; Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera; Daniel P. Grau , traductor a les Corts Valencianes; Fina Girbés, poetessa i també col·laboradors locals, reconeguts entre el col·lectiu faller de Sueca, entre molts d’altres. La coordinadora del llibret va estar l’encarregada de conduir l’acte. Vendrell va voler agrair l’assistència de tots els presents i va trasladar el mèrit a tots i cadascun dels col·laboradors que ha fet posible la publicació fallera. Per la seua part, Vicent Baldoví, regidor de Cultura va destacar “la important tasca i el treball d’investigació que hi ha darrere d’un llibret faller com este”, a més va continuar “les falles amb este tipus de treball ajudeu a mantener la cultura viva alhora que deixeu un important testimoni de la historia de la nostra festa”.

A l’acte van participar el president de la comissió, Josep Fuster que va donar les gràcies a tots els assistents i  es va mostrar satisfet pel treball realitzat al llibret; l’editora de l’Editorial Reclam, la suecana Laura Granell, qui ha estat l’encarregada del disseny del llibret i que va adreçar unes emotives paraules recordant les hores dedicades al llibret compartint somriures, llàgrimes i molt de treball i sacrifici; va participar el regidor  de Cultura. Vicent Baldoví; a més d’un gran nombre de fallers, falleres i col·laboradors que han fet posible la realització del volum.

També assistiren l’alcaldessa, Raquel Tamarit; el regidor de Festes, Pau Roselló; i altres representants de la corporació municipal com la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho; el regidor d’Urbanisme, Julio Serra i el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Giménez.


Per a finalitzar l’acte es va servir un vi d’honor, on membres de la comissió junt als col·laboradors vam compartir una vetllada d’ambient molt faller. Esperem que prompte el Museu Faller de Sueca puga formar part de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers de la Generalitat.








0 comentaris (Afegix el teu):