http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dijous, 28 de juny del 2007

TODO SOBRE ........ LA MOSTRA DE PLAYBACKS

Per Conxa, Ana i Gloria

Be, crec que hi han coses que aclarir i com que Gloria, Ana i jo (Conxin), som les encarregades des de fa 2 anys de la mostra de playbacks vaig a fer l'explicació:

1. En primer lloc, no es tracta de qué es faça un playback davant o darrere de les cortines, simplement la gent de la nostra falla mereix actuar amb un escenari darrere perquè esteu oblidant-se del treball que fan els xiquets i el pares per la mostra, estan des del mes d'octubre assajant i de valent, en un fred que "pela" dins del casal i encara que ploga o trone, i com aixó ho valorem moltíssim, es de dret que tinguen la mateixa consideració que tots els playbacks que presentem eixe dia.

2. Pel que respecta al temps de muntatge de l'escenari, senyors, en 15 minuts n'hi ha de sobra, perquè la nostra falla mai s'ha passat de temps, i si teniu algun dubte els membres de la JLF, vos convide al concurs de playbacks de la JUNTA CENTRAL FALLERA de València, on es munten i desmunten decorats prou, prou, prou mes voluminosos i complicats en tant sols 10 minuts ( que personalment hem cronometrat), sols cal ajudar i tindre ganes per fer alló que estigues fent, perquè un dels problemes que vegem es que penseu que la MOSTRA es per anar a passar una estoneta i la veritat es que en la Falla Plaça de Cervantes no es així, treballem moltes hores i ho fem amb ganes, alegria, carinyo i il·lusió tant els grans com el menuts, els pares, les mares, els iaios i iaies, i el personal que ens ajuda a maquillar, cosir, etc, etc.

3. El tema de la cançó en comú es una errada, així per eixemple el Festival d'Eurovisió no te una única cançò per a tot Europa, ni en Operación Triunfo es feia una cançò comú, ni el cartel de les falles de Sueca és únic, (podeu buscar mes eixemples...), este es un punt que deuria desaparèixer ja que no aporta res a la mostra, perquè de veres penseu que amb una sola cançó es valora tota una mostra?, hi han altres coses que valorar tant en la mostra com en el concurs: vocalització, interpretació, vestuari, maquillatge, coreografia, posada en escena, etc., tan sols cal veure amb objectivitat tot allò que passa en l'escenari i valorar-lo com cal.

4. En quant al jurat també som de l'opinió de fer totes les falles juntes el concurs, un dia per a majors i un dia per a infantils, el jurat en eixe moment podria comparar totes les actuacions i votar a continuació.

5. Respecte del lloc, si que tenim un problema ja que hi han falles que porten molta gent i és de difícil solució, tot es qüestió d'organització, i buscar un dia per a tots, pensem que seria bona idea fer la mostra a l'aire lliure en setembre o octubre.

6. El tema de la reunió de delegats de playbacks, doncs be dir-vos que nosaltres hem anat dos anys i encara que ens hem queixat, les bases ja estaven fetes i no hi havia res que opinar, era així o així, sense dret a rectificacions, sols a "pataleta" i a fer el que ens dona la gana com l'any passat que els nostres xiquets xicotets actuaren amb l'escenari complet.

7. En quant a la sanció en cap punt de les bases es diu que serà a la cançó dels majors, tan sols parla de sanció del resultat final amb 5 punts ( veure punts 14 i 15 de les bases de la mostra).

8. I si parlem del moment de l'entrega de premis, doncs, és per a ficar-se a plorar, la gent està esperant-se fora del Centre Bernat i Baldovi molt de temps, no hi ha ordre d'entrada, tots com "animalets", i ja el punt final es que no es puga pujar a arreplegar el premi tots els participants del playback guanyador, per què??, és que l'escenari no ho aguanta?, és que molesta l'alegria que tenim de guanyar??, podríeu explicar-mos el motiu??.

9. La resta de punts de les bases sobretot les incidències, agressions, llançaments, etc, tot això es cosa d'educació i cortesia, perquè la gent que preparem la mostra no podem estar pendents de persones que fan el "gamberro", encara que com estem en la Falla Pl. de Cervantes he de recordar que esta falla ja fa anys que es una mostra de bona educació i respecte el dia de la mostra.

10. Per finalitzar vull recordar-vos que cadascú treballa, que aquesta es una paraula que agrada molt, si, TREBALLA per la falla com pot, i en la MOSTRA DE PLAYBACKS, que no se vos oblide, treballa molta gent, i sobretot molta gent menuda, si tan valorat és : la cavalcada del ninot, el rally, fer la presentació, fer el sainet,... penseu que els xiquets viuen la falla perquè passen un any pensant que van a eixir a ballar en els playbacks, per això venen a la falla, per això s'esforcen, per això treballen, per això tenim xiquets en el casal des del mes d'octubre, per això, encara que als grans vos parega una tonteria, no ho es, es fer FALLA, i la falla no és sols el monument i les nits al casal, que els xiquets també son falla, i per a ells és important eixir als playbacks, perquè es sinónim de FALLA, i els grans s'oblideu de tot això.

GLORIA SEGURA, ANA SEGURA I CONXIN PRIMA


Article enviat per Conxin Prima a FPCERVANTES07@HOTMAIL.COM

32 comentaris (Afegix el teu):

SPIELBERG ha dit...

Amiga Conxin en primer lloc voldria agrair-te el gran article que ens has enviat, encara que no t'ho cregues ja tirava en falta la teua opinió sobre aquest tema. Gràcies.

Ara vaig a intentar contestar-te tot el que puga i pas a pas.

1. Veritat és que els xiquets tene el mateix dret que la resta a actuar amb un decorat i més escenari, motiu pel qual vos dic que ixquen els 4art que no passa res, i així tindran tot l'escenari per a d'ells. Tingau en conter que la gran majoria de falles davant les cortines els sobra per a fer el play-back dels xicotets, si a nosaltres no el fiquen el quart i tot solucionat.

2.Ningú, repetiex, ningú de la junta pensa que la mostra és per a anar a passar una estoneta, més be al contrari. Ja que sinò no s'haguera instaurat els premis a la millor mostra, el fer un mínim de cançons, i el fer tots una igual puntauble per a la mostra. Cada cop s'intenta donar més vida a la mostra i que tot no siguen les dos cançons de concurs.
Sabeu massa be que no tot el mon faller ajuda en tot, si nosaltres tenim la sort de que som molta gent (aquest any vorem) per a poder montar l'escenari, millor. Però hi ha altres falles que no. I si a nosaltres esn sobra temps dona igual, no està obligat a consumir-lo, quan ja ho tingues actues i ja està.
Tots sabem que en els concursos de fora de Sueca done 10 minuts, però nosaltres hem donat quince, per a que la gent ho puga fer millor.

3.Crec que s'ha mal interpretat el tema de la cançò única. cada any escoltem a gent que demana que la cançò de concurs siga per a tots la mateixa, i això d'entrada no és pot fer. En cada mostra hi ha una cançò que fan gairebé totes les falles i no passa res. I a més, la mostra no és decideix per qui faça millor eixa cançò, ni molt menys. Hi han moltes més coses que es puntuen durant tota la mostra apart del que seria obvi(nº de balls, gent que ix en cada ball, .....).
Si que hi ha concursos (de música) on t'obliguen a tocar una peça concreta i una lliure, i ahi ningú es queixa.

4. El referent al jurat ja ho he comentat massa vegades.

5. La nostra falla acceptaria fer el Play-back en Setembre? Jo no tinc cap problema, ni he d'assajar en el més d'Agost ni rs per l'estil. Jo monte la cançò (si cal en Abril o Maig) i el dia de concurs organitze la part audiovisual. Proposem-ho a la Junta, fins que alguna falla no ha faça per escrit estarem sempre en les dubtes de si Setembre si Juny... Fem-ho pers escrit, portem-ho a la Junta i al 2009 ja vorem. Això si, una cosa he d'acalrir. La mostra al Bernat i Baldovi no representa ninguna despessa esconòmica. Fer-la en exteriors reportaria un gran quantitat de diners, i ja no pel jurat, suma-li l'equip de So, l'equip de llums, cadires per a tots, infraestructura, protecció...etc. Però és podria fer, tot és tirar-ho avant.

6.Mantinc el que he ficat en un comentari, l'any que ve, que cada fallafassa unes bases i les porte a la Junta, i a vore d'ahí que traguem.

7. No ficarem que la sanció era en la cançò dels majors per que pensarem que era obvi i que la gent anava a entendre-ho, no vas a restar-li-ho a la cançò anterior que ja s'ha acabat, però basant-nos en el punt 32 és així. Si cal les toranarem a imprimir afegint eixa frase que suposarem que ea obvia per a les falles (fins ara ningú ha dit res al respecte, es veu que tots ho han entés. Ho que ningú li ha vist pegues). Culpa nostra per creure que ho entendrieu.

8. L'entrada al recinte no és culpa de la Junta, si la gent no és civilizada ahí no podem fer res, ja és varen fer els entrades eixe dia per a que ningú tinguera problema, que quan anaren tingueres la teua butaca. I sinó hi han més no les podem fer. No entenc la frase "....és que molesta l'alegria que tenim de guanyar?". Dalt l'escenari hi han 11 persones fixes, i després en punjen 20,per exemple, això pot ser un desgabell. L'any passat sols pujaren com a màxim 4 i quedà be, és va fer ràpidet i no hi hagué cap incidència. Seguint amb les comparances, quan a una película li donen un premi a la millor película no puja tota la gent que la feta, pujen una o dos. Quan li entreguen qualsevol premi sols puja el cap, no tots els treballadors d'eixa area. No és tan complicat.

9. No és sols per la gent que fa el gamberro, és per gent fallera que també pot crear problemes. I vos recorde que les bases no son sols per a la Falla Plaça Cervantes, son per a tots.

10. A ningú li pareix una tonteria, és al revés, cada cop s'intenta fer més per als xiquets, l'any passat ferem dos dies infantils, enguany hem ficat la desfilada, els fem jugar a futbet infantil i més coses que estan ahi. No tot és la mostra de Play-backs, falles son tot l'any.

Xuso ha dit...

jejejej play-backs... tema calentet... i després diuen que el concurs de monuments seria polèmic, si açò del play-back és lo més polèmic que hi ha....
Jo vote per llevar el concurs, que cada falla faça el que vullga i que vaja a vore-los qui vullga, i si vol fer-ho al casal, que ho faça al casal!!!

A que no mola? pues en els monuments el mateix...

Carlos Miragall ha dit...

Jo estic totalment d'acord en tot, en les xiques que han firmat l'article. Entenc la postura de Spielberg (delegat de la JLF), però cal que siga'm realistes. Si parlem tant dels playbacks i de les seues bases serà per algo.

PD: Les bases estan per a complir-se (com diu a l'últim punt) i any rere any s'han fet molts errors als playbacks que no s'han comptat o la gent passa d'ells. P.ex: el temps de les actuacions o actuar amb escenari obert a la 2a cançó. Gràcies per la vostra honestedat xiques!

SPIELBERG ha dit...

Bola, pots especificar a que et refereixes amb el de el temps de les actuacions?

Carlos Miragall ha dit...

Jo vaig cronometrar l'any passat el temps de les cançons de concurs i t'assegure que totes no complien els temps de 10 minuts.

SPIELBERG ha dit...

Jo discrepe amb tu ja que jo les vaig escoltar previament i estaven totes dins dels margens legals.

Xuso ha dit...

Mulla't bola, quines falles fóren????????

Carlos Miragall ha dit...

Tuturu...

Anònim ha dit...

Conxin molt bon artícle, saps que estic amb tu en tot el que has explicat a l´article. Una de les coses que mes fortes em pareix, es lo de l´entrega de premis de l´any passat,crec que qui realment te que estar en l´escenari son les persones que s´han guanyat el premi i han treballat per a guanyar, tota la rectafila de gent que esta allí dalt "figurant", eixos si que SOBREN; a tota esta gent dirlos que s´interesen quan realment els tingam que necessitar, no quan ja esta tot fet.A l´hora de donar els premis que putgen a l´escenari els mínims, que fan 11 persones allí dalt?per a mi sols FIGURAR,doncs que putge la gent que s´ha guanyat el premi, que al fi i al cap son els verdadres protagonistes.

SPIELBERG ha dit...

Deme, allí no sobra ningú. Els que estan ho fan per alguna o altra rao.

Xuso ha dit...

Dema, jo no vull entrar en la polèmica, perquè pense que tot açò ho deuriem de xarrar sentadets, però crec que has de moderar una mica els teus comentaris, ja que si seguim així, sols podem conseguir que algú al que fas referència es senta al·ludit i segurament, com tu dius, quan de veres el necessitarem ja no el tindrem...

que açò a la nostra comissió ja ha passat, i no fa massa temps... hi ha que tindre un poquet més de vista, som pressoners de les nostres paraules!!!

Anònim ha dit...

Si,sí,tema calemtet el dels play-backs.
Conxa compartixc el teus sentiments,jo també pense que la falla no és sols el monument i els nostres xiquets són una part fonamental i no els podem deixar perdre.
M´alegra vore per así a Ana i a Gloria encara que siga signant l´article.
La veritat es que no se les veia per ací,espere que a partir d´ara s´enganxen al blog i ens facen més comentaris!
Conxa ànim i a seguir endavant a vore si podem conseguir l´any que ve el mateix premi que enguany!

Anònim ha dit...

Conchin, m´encanta que hages escrit l´article, estaba esperant-lo, ho has perfecte, com sempre.
Tu ja saps que nosaltres te recolçem en tot i t´ajudarem en el que siga.
Opine igual que vosaltres, encara que això no cal dir-ho, vosaltres ja ho sabeu.
Com Xuso diu, és un tema molt delicat i jo també pense que el deberiem tractar d´una altra manera, ja que algú es pot ofendre, però Xuso, també dir-te que cadascú s´expresa d´una manera i Deme esta en tot el dret de dir el que pensa. Deme jo pense igual, igual que tú en lo dels premis.
Bueno, que com sempre, siguen com siguen les bases, ahí estarà la Falla Plaça de Cervantes per a intentar quedar el millor possible.

SPIELBERG ha dit...

Cris, acabes de dir la millor frase que s'ha dit fins ara en tot aquest tema "...siguen com ...

Xuso ha dit...

Ja Cris, cadascú que exprese el que vullga i cadascú té una opinió, però a l'hora de transmetre-la es poden fer de moltes maneres i hi ha que intentar que al parlar no ofenem a ningú.
Jo no dic que Deme diga el que vullga, que ho pot fer perfectament, sols li dic ho pense i que esculla la millor manera de dir-ho i així fora maldecaps innecessàris...

I tot açò que estem fent, no penseu que no serveix per a res, jo crec que s'estàn aportant idees molt bones i s'han d'anar aportant i elevar-les a qui corresponga...

Anònim ha dit...

Be jo ja he dit el que tenia que dir, sols comentar que es deuria fer una reunio de play backs EN TRELLAT ( i dic aço perque en la reunio de playbacks no parla ningu i hi ha gent que ni tan sols te les bases) per tal de aprobar les bases per majoria i escoltant la opinio de cadascuna de les falles, que encara hi ha temps per a modificarles.

I respecte a lo de actuar davant de cortines dir que cada falla faça el que vullga i que es penalitze el temps de la segon a la tercera canço, en la meua falla no hi ha gent per a actuar davant de cortines perque tots els participants de la mostra ixen al concurs tant de majors con de infantils, es per aixo que sempre actuaven els segons els bebes, i com que per sort sempre hi han 15 o 20 bebes per a participar en la mostra es tingau per segur que ells van a actuar davant de cortines.

PD: que es faça la reunio promte i tot el que siga millorar les bases sera per el be de totes les falles, perque tambe hi ha que mirar e intentar solucinar els problemes de cada falla en concret i no complicar tant les coses obligant i sancionant a la gent.

Anònim ha dit...

El que està clar es que el tema del concurs és delicat.
Jo també estic d´acord en tot el que es diu a l´article i pense que la sol.lució passa per sentar-se totes les falles i raonar tots els punts conflictius.
Tambe crec que seria una bona idea fer-se a l áire lliure.

Anònim ha dit...

Be, despres del que acabe de llegir casi que m´imaginava que algú anava a dir el que m´ha dit el Xuso directament, crec que no he dit res que no es sàpiga i que no siga veritat,pense que en ningun momoent li he faltat el respete a ningú, si lliges l´article no veuras cap mala paraula malsonà, si la paraula Figurar es malsonà, cap problema em borreu els comentaris i a la marxa¡¡

SPIELBERG ha dit...

Si apart de "figurar" afegim el to amb el que has ficat "sobren". Digues, segns el teu pareixer, quines persones no deurien d'estar allí dalt.

Xuso ha dit...

deme, pensa que la gent treballa (més mal o menys mal), però estan treballant.
Ja sé que no has insultat a ningú ni has faltat al respecte, si no, ja t'hauriem suprimit el comentari

Fica't a l'altra banda, pensa que eres tu la persona a la que va dirigida el teu comentari...
t'agradaria llegir-lo? no veritat!

Pues comencem per ahí, no diguem el que no estem preparats per a sentir, i no t'anfades, que ja estàs enfadada, que sé que t'agarres les coses emb massa sang i això és bo qüasi sempre però de vegades hi ha que tindre la sang al 10.
Besets

Xuso ha dit...

Spielberg, dixa de picar a la gent tio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPIELBERG ha dit...

Pero si jo no he fet res.

Anònim ha dit...

Gloria, sincerament això que dius no ho entenc, dius que tingam per segur que van a actuar davant de les cortines, no és el que jo havia entes fins ara en les conversacions que he tingut en vosaltres.
Deme, no t´enfades que no et queda gens be. Estic segura que no ho diuen per mal. Encara que cadascú te dret a expresar-se com vullga, no t´ho agarres a mal, que açí no estem per a discutir. Per cert, nom m´has confirmat que ten vingues a sopar en nosaltres...

Anònim ha dit...

Cris, que volia posar que el bebes NO van a actuar davant de les cortines pero se m´ha olvidat posar el NO, perdoneu pero no m´aclaria escrivint.


Ja vorem qui actua pero el xicotets NO.

Anònim ha dit...

Ahhhhhhhhhhhhhhhh!
Me havies deixat completament LOCA, no me podia creure el que estava llegint, la meua companyera me ha preguntat que me pasava per la cara de susto que he ficat.

Xuso ha dit...

jejejej a base de polèmiques i errades al teclejar, ja t'hem fet fer comentaris Gloria.. jajaja

ara ja no pares de fer-ne, ja has perdut el miedo escénico!!! ara falta que convences a la teua germana i a ton pare epr a que comenten!!!!!

Anònim ha dit...

Em pareix que esteu un poc confundits, jo no estic enfadada, ni cabretjada, ni res d´això, ja he dit que es la meua opinió,el tò per el que s´enten depen de qui el lligca.
En realitat aÇí no tenim que aclarir res de res, i a la vista nomes fer mala gang amb qui ha confos les meues paraules,crec que no li he faltat al respete a cap dels que comentem a la Web, en realitat aÇò es un tema molt delicat, jo m´apunte a que ens sentem en qui fatja falta, perque aÇí no anem a aclarir res,sols calfar a la gent i despres...passa el que passa¡¡¡
Pense que no anem a arreglar les coses, fins ara no s´ha pogut, ojala la nostra web poguera arreglar algo

Anònim ha dit...

cris, no puc anar al sopar, m´ha eixit un compromis que no puc faltar, pero a l´altra de segur que m´apunte

Xuso ha dit...

molt bé Deme, podriem quedar o podrieu quedar les que s'encarregueu de la mostra i el concurs de la Falla amb Spielberg (de la JLF) i fer un esborrany de unes noves bases per a proposar...

Jo si voleu vos faig de moderador, per a que no es bereneu al pobre Spielberg!!!jajajaja

va (cris, conxin, deme, ana, gloria...)fiqueu dia i hora!!!!

Hablando se entiende la gente...

Anònim ha dit...

Crec realment que es un tema que s’hauria de parlar no sols amb nosaltres que som les encarregades dels playbacks, si no amb tots els delegats de les falles participants, analitzant les bases punt per punt sense sancions ni mals rotllos ( però digueu-me dia i hora i jo acudiré).

També pense que l’amic Spielberg coincideix amb mi en moltes de les coses que hem comentat, encara que sempre n’hi han discrepàncies, com la pujada a l’escenari per a la recollida del premi o la cançó única que a mi personalment no em convenç, perquè no hi han grans raons per a establir aquestes bases, o això pense jo.

A més a més encara que seguint les bones intencions de Xuso no n’hi haguera mostra ni concurs, nosaltres li ficaríem les mateixes ganes si férem actuacions al casal, i faríem els muntatges “d’impressió” i la festa “gran”, tot es qüestió de interès i ganes.

Per últim voldria dir-vos que les opinions sempre que no siguen insults o falten al respecte, són opinions, manifestacions d’un sentiment, d’unes idees, i per sort existeix la llibertat d’expressió com a dret fonamental, per tant tots els comentaris s’han de tindre en compte i no jutjar-los.

Anònim ha dit...

CAMALEON DIJO :
NO SE INTERPRETEN MAL MIS PALABRAS NO SON POR LOS REPRESENTANTES DE NUESTRA FALLA PERO VAIS VINIENDO A MI IDEA DE PENSAMIENTO EL QUE NO APROFITA A LA JUNTA CENTAL FALLERA
DE SUECA VA PERSONAS POCO UTILES

SPIELBERG ha dit...

No pots generalitzar eixa frase per unes desavenecies en un concurs. Encara que estagueren a la Junta Local 32 Premis Nobel, segur que totes les falles no estarien d'acord en tot allò que feren.

Si en lloc de punxar en anònim ho fas en otros podràs ficar el nom que vulgues, no cal ficar pàgina web