http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dissabte, 23 de juny del 2007

I hui, Sant Joan...

Sí amics, hui és Sant Joan. I aquesta nit es celebra el solstici, que fa un parell de dies entrarem a l'estiu, estem vivint els dies més llargs de l'any i ja tenim tots ganes de donar-nos un banyet a la mar (els que més sort tenen ja ho hauan fet) i els demés ho farem en breu.


Primer que res, volem felicitar a tots els Joans, en el dia de la seua onomàstica i per a cel·lebrar-ho d'alguna manera al blog, vos anem a del·leitar amb unes dites populars de Sant Joan i del mes de juny. Aquestes dites les hem recollit d'un blog de poesia i narrativa infantil, de continguts de cultura popular valenciana. Gràcies a la nostra amiga fallera Amparo hem descovert aquest blog i vos el recomanem amb fervor, sobretot als que teniu fills d'edat menuda. És una font de cultura on trobareu pomes, dites, refranys i comentaris de llibres infantils que podreu buscar després a les llibreries, pegueu-li una ullada: http://www.bibliopoemes.blogspot.com/. Ahí van les dites populars:

DITES DE SANT JOAN:
A Sant Joan bacores, verdes o maures, segures.
Bona sort per Sant Joan, desventura per Nadal.
El dia més gran de l'any, és per Sant Joan.
El sol de juny, estalvia la llum.
Esquila el gos per Sant Joan, si vols que passe un bon any.
Fred per Nadal, calor per Sant Joan.
Nit de Sant Joan, nit d'amoretes.
Per Sant Joan, es renova l'any.
Per Sant Joan, el primer bany. O et pega be o et fa dany.
Sant Antoni es va enamorar d'un porc, Sant Joan d'un be i jo de vosté.
Si trona per Sant Joan, pesquera en gran.


Gràcies Amparo per la idea original.


Ja sabeu amics, no deixeu de cel·lebrar aquesta jornada i la seua nit, tots a la revetlla de Sant Joan. Al perelló, a les palmeretes, als Marenys on siga però hi ha que banyar-se els peuets a les dotze i botar la foguera, eh?



També m'agradaria dir que l'amic cervantes que fa poquet va estar a Benidorm, ha realitzat un parell més de viatges imressionants, i ja ens han fet arribar les imatges, sols vos puc adelantar que els dos viatges han sigut espectaculars, i l'un fins i tot amb un fons benèfic. El nostre tècnic Spielberg quan prenga les fotos ja vos avisarà ací al blog.

Ja vejeu amics com la falla pot donar molt de sí, de moment cultura popular, hui festa i tradició i properament Cervantes benèfic, seguim cresquent! una vegada més, hui em senc orgullós de pertànyer a la Falla Plaça de Cervantes!

2 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

la parella del fronto " Fran Talens i Gregori Mari el polp an quedat 3 er en el campionat de fronto enhorabona als dos

Anònim ha dit...

Xuso,moltes gràcies per la publicació.
Ja m'han contat que la nit de San Joan va estar molt animada al Perelló,perque una falla d'allí va montar una disco mòvil que va recollir molta gent.
Jo vaig estar al Mareny i també.Està festa any rere any va agafant més expectació.

Felicitats a tots els JOAN !!!!.