http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

divendres, 11 de juliol del 2008

L'inici de la festa cinquantera.

Hola a tots, senc el retras però porte uns dies un poc liat i no he tingut temps per a la web, apart de que hi havien altres coses primer (anivesaris...)
Aci vos deixe les fotos que feren de la festa Cris i Amparo, i a mes ho acompanye amb l'article que els amics de la revista Falles Tot l'Any ens han dedicat en l'edició d'aquest mes.
Cervantes està d’aniversari
En 2009 la comissió complirà mig segle i per celebrar-ho ja ha encetat un programa especial d’actes

L’ANY DEL 50
A mb la hissada de les banderes commemoratives, la falla Plaça de Cervantes va donar inici -el passat divendres 27 de juny- als actes del seu 50 aniversari. Amb una nodrida representació de fallers i falleres de Sueca, i també d’autoritats, la veterana comissió va encetar un programa d’esdeveniments que no conclourà fins el 17 de gener de 2009.

Les dos banderoles que ja penjen del màstil 50, com l’han fet nomenar els fallers, foren beneïdes el carismàtic capellà de la barriada, Paco Llopis, que estigué acompanyat pel també sacerdot i faller de la comissió Antonio Miralles.

L’alcalde de Sueca, Joan Baldoví, els presidents de la falla, Paco Hermida i Moisés Vera, el de la comissió organitzadora del cinquantenari, Fermín Baldoví, i les falleres majors, Maria Juan i Sheila Merino, foren els encarregats de descobrir les dos banderes. En una d’elles s’ha imprés l’escut de la comissió dibuixat pel suecà Conrado Meseguer i en l’altra es pot llegir Estem d’aniversari 1959-2009.

El també faller Juan Andrés Vernia va ser l’encarregat de conduir l’acte. En el torn dels parlaments, Paco Hermida va recordar que ell mateix ja va tindre l’honor de presidir la falla Plaça de Cervantes durant les celebracions del 25é aniversari. “Són tants anys de faller que estaríem hores i hores contant records, anècdotes i vivències de la falla. És un orgull comptar amb els fallers i les falleres que tenim i esperem passar-ho d’allò més bé en este any tant especial. El veïnat i el poble de Sueca ha de saber que les portes de la falla estan obertes per a tots”, va dir Hermida.

Fermín Baldoví, per la seua part, va incidir en la importància d’esta celebració per a la falla. “Portem ja 10 anys estalviant diners per a este cinquanta aniversari. A banda de tots els actes que estan programats he de dir que estem preparant un llibre molt complet sobre la història de la comissió. Volem tindre un record també cap als qui ja no estan entre nosaltres. Ha de ser una celebració inoblidable”, va afirmar.
El president de la JLF, Josep Vicent Carlos, que estigué acompanyat per la Fallera Major de Sueca, Verónica Zarzoso, va destacar el paper jugat per la falla Plaça de Cervantes al llarg de mig segle d’existència “per contribuir a engrandir la festa fallera”.

En la mateixa línea, l’alcalde i president nat de la JLF va fer un paral·lelisme entre la seua vida i la de la comissió. “Tenim la mateixa edat els dos”, va dir. Baldoví va recordar la seua etapa de “novençà” en la qual visqué a la barriada de la falla Plaça de Cervantes i va el·logiar l’esforç que tradicionalment ha fet este col·lectiu per plantar un monument digne.

La resta d’actes
El pròxim 18 d’octubre, la falla Plaça de Cervantes celebrarà el que ha batejat com Festa Far West Suecanish. Eixe dia es torraran dos bous de 250 quilograms a les portes d’un casal reconvertit en “ranxo”. Els participants hauran de vestir-se de vaquers “o a l’estil del llunyà Oest americà”. També s’instal·laran búfals mecànics per als menuts i per als adults i es lliuraran premis a les millors disfresses i als millors “domadors” dels búfals.
Un sopar de “sobres de bou” i un ball amb orquestra posarà fi a una intensa i divertida jornada.
La següent cita serà el 24 d’octubre amb la Festa Nit Latina al Disco Pub Static situat al polígon industrial.

Dos dies després, la comissió celebrarà una missa d’acció de gràcies a la parròquia del Carme. Això serà a les 10 del matí. Acte seguit es descobrirà una placa del 50 aniversari de la falla Plaça de Cervantes que lluirà per sempre a l’església de la barriada.

Per últim, el 17 de gener de 2009 es dispararan, a les 7 de la vesprada, un total de 50 salves i un castell de focs d’artifi ci. Serà a les portes de la Sala Cancela, local que acollirà a partir de les 10 de la nit el Sopar de Gala del cinquantenari.

Camps, faller major
Els periodistes Luis del Olmo i Fernando Ónega, els actors Arturo Fernández, Antonio Ferrandis i Pepe Sancho, l’humorista Luis Sánchez Polack “Tip”, el futbolista Antonio Puchades o el pintor local Conrado Meseguer són alguns dels noms que fi guren en el notable llistat de fallers majors de la falla Plaça de Cervantes. Enguany, amb motiu del seu 50 aniversari, s’afegirà el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps.

El cap del govern valencià ha acceptat la invitació cursada per la comissió fallera i, en un principi, està prevista la seua presència en el Sopar de Gala del 17 de gener.
La Casa Reial també farà arribar una foto de Sa Majestat el Rei Joan Carles I, acompanyada per un escrit. Ambós s’inclouran al llibre que s’editarà.


Per cert, algu sap on estan ara les banderoles? Ja no estan penxades. Han anat de vacances?

14 comentaris (Afegix el teu):

SAN CASALLA ha dit...

la veritat que v ser un èxit¡¡ Enhorabona a gent organitzadora, que esta fent un gran trevall.
Si voleu vore fotos de la fi de la festa, en la pagina web de mescabreret hi han fotos¡
Les banderoles les auran llevat per seguretat, perque una savia trencat i feia por que caiguera el ferro de contrapes.

Anònim ha dit...

Ja Ja Cris que bona eres en eixes fotos apareixem les cuatre tontes del bote en el tabal i la dolçaina que anvem per el carrer, tota la gent mirant-nos preguntanse que pasaba, pero i lo que mos rigerem, AH! i el xupitat que mos ferem aixo que no falte perque la calor que feia, la veritat es que encara mos ho pasarem be

Anònim ha dit...

Veges Sandra ens ho passarem de luxe, la veritat es que haguera molat que vinguera més gent a acompanyar als dolçainers o al menys que haguera eixit un banderí de la falla, perquè la gent diria i estes quatre xalaes on van???
Menys mal que venia Carmineta per a dir a tot el món, BERENAR AL CASAL DE CERVANTES, jijiji. Ens riguerem mogolló, va ser un ratet divertit. I l´acte també xulíssim, esperem que la resta de festes que hi han preparades, ens ho pogam passar molt bé. Felicitats a la organització, es quedà perfecte.

sambori ha dit...

Eh,com va després del cap de setmana????i molts fallers i falleres han estat de bodorrio i despedida, veritat????
Respecte a la festa del 50 torne a dir que va setar molt bé i segur que els actes que vénen a continuació també.
Ara ja queda no res per a la pròxima festa:la Proclamació així que a carregar tots les piles!!!!!

SAN CASALLA ha dit...

que carrege les piles¡¡¡ com?quant?.
Este disabte despedida de Noelia i el Bola, al divendres que be la boda i disabte es la proclamació¡¡

Anònim ha dit...

Bon dia yo ya no puc mes estic super agota tinc un ardor en el estomago que es masa no tinc ganes ni de despedida pero nia que anar a la despedida de la noe i el bola pero en este moment no tinc ganes de res ye carmi la boda que pa triunfar com mosatros no.Yo com sempre tanqui keepers en compañia de sevi,mar i nerea que gaui mos seu pasarem ye cris desaparegueres que estaves en casa de la teua amiga.

Anònim ha dit...

Piki, me´n vaig anar perque no podia soportar ja el dolor de peus que tenia, ja estava be que agusaes que ens ho ferem ben ballaet, jo no podia mes, a la sevi li feia mal la boca de riure i jo tinc hasta agujetes en la panxa, no podia mes tia.
Carmineta com fallares jo t´esperava en la boda i resulta que te´n anares a una altra.
Bueno, jo si que carregaré piles fins la proclamació a la semana que be ja la tinc lliure. Ja estava be ja.

SAN CASALLA ha dit...

Si cris men vaig anar a una altra¡¡¡ la questió no parar¡
Nataliaaaaaaaa, demeeeeeeeee seviiiiiiii, que no se res de vosatros¡¡ encara esteu maletes? hay, hay¡com es nota que els anys no perdonen¡

Anònim ha dit...

ye Carmen com queda el dissabte? jo de l´aurobus men vaig anar a casa, tu ja saps que a mi els autobusos... como que no em senten molt be¡¡¡
i tu que, ho passares be o que?Segur que si¡¡¡¡

Anònim ha dit...

LES BANDEROLES LES TE JAVI EN SACASA PA REVENDRELES ATRA VOLTA...

SPIELBERG ha dit...

Si fa negoci amb elles bo serà per a la falla, no?

Anònim ha dit...

Un pOc bufoNS DirIa jo NOOOoo?

SPIELBERG ha dit...

Home no. Sempre ens ho han dit i ara no anava a ser menys. Tenint en conter que aquest any celebrem 50 anys i que anem a fer el possible per a fer una gran festa, pense que no es una bufona.

Es una gran festa a la qual esteu tots convidats.

Anònim ha dit...

50 anys no es cumpleixen tots els dies i encara niá gent que mos diu bufons per intentar fer de la festa fallera la millor festa del mon.
Es que ( la noche les confunde )