http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

diumenge, 20 de maig del 2007

La salut de la falla...

Amigues i amics, companyes i companys, falleres i fallers... SÍ, LA FALLA GAUDEIX DE SALUT!!!! Com n'estic de content al vore que un divendres 18 de maig a una reunió ordinària de la comissió hi haja un nombre de falleres i fallers considerable. Però el més important no és vore la gent... el més important és el gust de boca que deixà la reunió. Sí, el divendres es va palpar la salut de la falla i direu, perquè?


Davant una problemàtica molt important com és la dels cartrons de la falla, i quan ja pareixia que no hi havia solució i que es repartirien els cartrons entre els fallers, amb la potestat de passar-los o pagar-los directament de la butxaca... Se'm venia al cap l'article de les reflexions d'un faller, publicat en aquest blog no fa massa temps, sí, conseguiriem traure els diners, obligant als fallers pagar cada cartró, però a quin preu? deixant perdre la barriada? NO fallers, per ahí no anem bé, la falla són moltes coses, però fonamentalment, la falla és barriada. I quina va ser la sorpresa al vore que, al igual que quan et trobes a 31 de juliol i estàs el diumenge a vora mar a les 13 hores i està caiguent sobre tú un sol de justícia i de moment sense vindre a conter, s'alça una briseta marina que et refresca el cos i et renova les forçes. Així, d'eixa manera començaren a aparéixer voluntaris per duur carrers, amb ganes, il·lusió, sabent l'important que és per a la falla, per a la nostra comissió. segur faràn un esforç i un sacrifici per duur a terme eixa llavor, per tant, jo des d'ací sols puc donar-los les gràcies i tot el meu suport i ànim perquè estàn fent falla, a canvi de què? a canvi de la satisfacció personal i del sentiment de pertànyer a la Falla Plaça de Cervantes... que algú necessita alguna cosa més??
GRÀCIES VALENTS i A TREBALLAR!!!

D'altra banda, em brolla l'al·legria al vore que la nostra falla ha sigut l'impulsora de demanar a la JLF un acte sense precedents, una desfil·lada infantil conjunta amb totes les falles, per als nostres xiquets i xiquetes, per a tots els fallerets i falleretes... Per a la pedrera de les falles de Sueca, per mantenir viva la flameta fallera als més menuts, futur del col·lectiu faller a Sueca. Sí, així és, aquesta proposta, recolçada per les demés comissions i amb l'aprovació de la JLF, és més important del que aparenta, ja que estem sembrant il·lusió, germanor, sentiment i inculcant molt endins als nostres menuts les falles. BRAVO CERVANTES!!!

I per seguir en la mateixa línia d'actuació de la falla, aportant idees i creant il·lusió pel treball i les falles del poble, hem fet una altra proposta a la JLF, amb la mateixa il·lusió o més si cap de que ens l'aproven. En agradaria que a Sueca es tornara a fer el concurs que otorgue premis als monuments de les comissions, sabem que és difícil i que desaparegué per diversos motius, però creguem que el monument és la base, és el punt central de la festa fallera, és el eix des d'on té que girar tot l'excercici faller de cada any i és on les comissions han de ficar gran part dels seus esforços anuals... Així doncs, hem propossat a la JLF que retorne a totes les comissions la il·lusió per la cura, manteniment, treball i la critica en els monuments i no deixar perdre els arrels de la festa. Hem intentat fer una proposta raonable, crear dos seccions, almenys, a més dels premis al monument infantil, i com no, volem que les demés comissions aporten idees per vore quina visió tenen i de quina manera creuen que es podria fer.

Des de la comissió, podeu estar tots contents, que la vostra falla està fent molt per que les falles a Sueca gaudeixquen de continguts, festa, participació i il·lusió...

I com a traca final, observarem que per al 50 aniversari, que el tenim a les portes... s'ha creat una comissió amb la única finalitat de treballar per a fer un any inolvidable, un any referent, una festa gran, una any que ningún faller o fallera oblidarà, que no tots els dies fem 50 anys!!!
La comissió acordà fer reunions periòdiques, el segon i últim dimarts de cada mes i les reunions estàn obertes a tots els fallers i falleres de la comissió que vullguen aportar una idea o una il·lusió que tinguen, tot és poc per a fer l'aniversari que és mereix aquesta comissió cinquantenària...



AIXÍ QUE ÀNIM FALLERS i FALLERES, TOTS A TREBALLAR AMB LA MATEIXA IL·LUSIÓ QUE ES VA VORE DIVENDRES A LA REUNIÓ. TENIM UNS EXERCICIS FALLERS VINENTS ESPECIALS, I QUE TOTS PRESSUMIREM D'HAVER-LOS VIXCUT i ELS GUARDAREM AL NOSTRE RECORD PER SEMPRE!!!

ENTRE TOTS FAREM UNA TRANSFUSSIÓ DE TREBALL i SACRIFICI A LA FALLA i GAUDIREM DE LA SEUA SALUT!!!!!

46 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

EXCEL·LENT ESCRIT, XUSO!!!

Saps transmetre molt bé el que sents per la falla.Es nota que l'estimes i per això sempre estàs dispost a arrimar el muscle per ella.
La veritat siga dita ,el divendres passat poguerem observar com SI que n'hi ha UN BON ESPERIT FALLER a la nostra Comissió i que amb tolerancia i germanor anem intentant fer una FALLA MILLOR.

San Karrega ha dit...

Discrepant amic xuso...

Primer que res excel·lent article... estàs fet un crack...

Respecte al tema de lo que es monument es el punt central de la festa fallera... No sé, per a mi no.. però cadascú pot opinar conforme crega convenient. Hui per hui, tinc altres prioritats i el monument no ocuparia els primers llocs. Ja ho xarrarem...

Carlos Miragall ha dit...

Enhorabona per la bona salut que teniu hui en dia a la falla. No tots poden dir el mateix. Enhorabona!!

Xuso ha dit...

Amic san karrega, com tú molt bé dius, es qüestió d'opinions i prioritats.
Sincerament, pense que un concurs de monument hauria d'anar per davant que un concurs de xarangues o de play-bacs, però totes les opinions són respectables.
Tots els concursos ajuden a que les comissions intenten millorar en cada faceta i es crea una competència i rivalitat sana.
Jo pense que si es fera el concurs de monument, les falles de Sueca cuidarien més els seus monuments, que són l'eix principal de la festa, al meu entendre.
GRàcies per les alabances, he tingut bons mestres redactors!!!

Què passa Boleta, problemes o poques ganes de treballar? no serà per gent en la vostra comissió!
Si et puc ajudar en qualsevol cosa ja sas on em pots trobar!!

ànim amics!!!

San Karrega ha dit...

Crear seccions i categories especials a Sueca?!!... No se Xuso. Seguisc en les meues.

Si ja es va llevar (desconec el perquè) no sé si seria convenient tornar-ho a establir. La meua comissió es xicoteta i tiranr a humil i no podem gastar més diners en el monument, i no per aixó deixa de ser menys impoortant que qualsevol altra de Sueca. Es que se m'antoixa com si per millor monument, falla més important...

Res, cadascu que opine... totes les opions son lloables...

A més, els premis de playbacks o de xarangues també son importants, perquè no?... I no estan per davant dels monument, almanys com a premis, perquè no existeixen...

Xuso ha dit...

NO te res que vore que a millor monument millor falla, no va per ahi.
Es pot tindre un pressupost menut, fer una falla xicoteta i cuidaeta.
Què el campió de futbet és millor falla que una altra, o que el que destina més pressupost a la cabalcada del ninot (què tb és critica) és millor falla...
No va per ahí, Xusss. Simplement propossem un concurs més com els que hi han ja establerts...
Lo de les categories, és pot plantejar uns barems de pressupostos que cada falla destine al monument dew cantitat x a cantitat x secció primera y de cantitat y a cantitat y seció primera i es competix en igualtat de pressupostos.
HO vec més just per exemple que als play-backs, hi ha qui destina el doble de pressupost que altres falles i tots competim en la mteixa categoria, no sé
Està clar que és complicat, però ens pareix una cosa atractiva per a Sueca i per això ho plantejem... però hi ha molt que rascar, ja ho xarrariem!!!

San Karrega ha dit...

Val... però personalment no m'agraden les categories...

També et dic una cosa, també crec en la democracia i s'estableixen per decissió de tots, doncs ja voríem... Un tema calentet...

Amic fep ha dit...

Un tema molt complicat...

Ja tampoc soc partidari d'un concurs de monuments fallers, i menys de fer varies categories, aixo es catalogar a les comissions falleres, al meu entendre, clar esta.

Penseu una cosa, una votacio de ninot indultat ja porta els seus problemes... i aixo de rivalitat sana a les comissions, no se, jo no ho vec, la prova la teniu en tots els concursos que hi han.

Pense que avans de catalogar a les comissions per categories, i fer este concurs, deuriem de canviar la manera d'entendre lo de "rivalitat sana", i m'incluisc en el lot.

Xuso ha dit...

n'estic d'acord en tu, sabem que és difícil, està clar que la decissió no és nostra, quan arrive l'hora les comissions seràn les que recolzen o no la iniciativa... Per supost en cas d'estar per la llavor, ens sentariem totes les comissions amb la JLF i voriem com es podria enfocar el tema per a que a totes les falles ens convinga...
Però ara estem parlant per parlar, està tot en l'aire, la carta es presentà dijous passat a la reunió de la JLF...

SPIELBERG ha dit...

Les coses han d'anar pas a pas, nosaltres ho hem proposat, ara cada comissió donarà la seua opinió al respecte i depenent dels resultats és farà una cosa o una altra.

Si és fara dos o 5 categòries, si és doanaran u o 4 premis son coses que és decidiran en el temps i amb el suport de les les comissions.

També pense que el tornar a donar premi als monuments no fa mal a ningú ja que si alguna comissió no esta a favor pot mantindres totalment al marge i seguir fent el seu monument tal i com el fa fins ara, que tal vegada guanyara premi i tot. Les falles parlaran.

Per cert, Gran Article Xuso. La clausa de recisió que pagarem per tu esta amortint-se assoles.

Xuso ha dit...

jAmic fep, bon dia. Jo no pense que les categories cataloguen les falles, no. Les categories cataloguen el pressupost que destina la falla al 'supossat concurs', que és diferent.

I respecte als demés concursos, no he percebut tants problemes ni al ninot indultat ni a altres (potser hi hajen hagut i jo els desconega) Hi ha un jurat establert, vota i otorga el premi al seu criteri, com en tots els concursos del món, no hi ha que crear tanta polèmica, pense jo.

Lo que està clar i porteu raó i no vos dic que no, és que hi ha molt que rascar i si es fera (que ara ja ho dubte) és tindria que parlar molt i molt entre tots...

Xuso ha dit...

Spielberg cabró, on està eixa clausula? jo sols sé que em volieu canviar per una lampareta de mesita... jejejejejeje

Anònim ha dit...

Bon dia a tots.
En primer lloc felicitar al meu company Xuso: com sempre genial!!!
En quant a el que esteu comentant sobre la propòsta que la nostra falla ha fet a la junta local, m'agradaría dir que crec que no haveu compres bé a Xuso.
Les categories que proposem no son per a dir que una falla es millor i l'altra es pitjor.
El que passa es que com vosaltres haveu dit molt be, cadascú gasta en el monument faller el que pot o el que vol, i es evident que una falla amb un presupost de 6.000 euros no concursaría amb les mateixes opcions que una de 18.000 euros. Per este motiu la idea de les categories, que no es més que parlar de diferents presupost. Tal vegada la paraula "categoría" te connotacions que creen confusió, i sería convenient cambiar-la per altra.
Jo crec que no es tant complicat com pareix, i si hui tenim a les festes falleres concursos de tot tipus, perque no de monument faller, que es el motor d'arranc de una falla, si no, per als que no ho vegeu aixi, penseu una cosa:
conegeu alguna comissió en tota València que no plante monument?
Jo no, però si que conec comissions que no concursen als play-backs, o a les xarangues, o....
No se, feu eixa reflexió. Cadascú pot donar-li la importància que vullga al monument, però es el motiu nº 1 per el que les comissions se creen i s'han creat tota la vida.

SPIELBERG ha dit...

Esta demostrant-se que tal vegada estavem equivocats i que, probablement, vals més que una "làmpareta de mesita", encara que ella enlluerna físicament i tu ho fas amb accions i comentaris.

No férem mala compra.

Xuso ha dit...

Ivana, molt bona aclaració estic d'acord en tu.

Spielberg, cabró m'ha caigut la llagrimeta donant-li a una huela visita per al traumatòleg
thanks...

San Karrega ha dit...

Hem quede en "l'estoreta velleta"...
Ho senc.

Xuso ha dit...

Marieta FM, ja fa temps que no escrius per ací!! que esàs enfadada en nosaltres perquè no t'hem possat a l'escut??
El mestre Spielberg ja t'ha posat, aleh!! i una foto molt bona ara de cara a l'estiu!!

Vinga va escriu-nos alguna coseta!!!

Xuso ha dit...

Per cert, on estàn els de Benidorm? que passa que s'oblidaren a cervantes o s'oblidaren la càmera???

Amic fep ha dit...

Totalment d'acord en San Karrega, tambe me queda en l'estoreta velleta, pero... la majoria guanya. Sort en la vostra proposta.

Anònim ha dit...

BON DIA A TOTS,COM SEMPRE XUSO, UN ARTICLE DE CATEGORIA, ENHORABONA! LA VERITAT QUE AL FINAL S´HA ARREGLAT EL TEMA DELS CARTONS, CREC QUE COM A FALLERA HI HA QUE RESOLDRE CADASCUN DELS PROBLEMES DE LA FALLA AIXÍ, AMB INTERES I GANES, SOBRETOT GANES DE TREBALLAR PER LA FALLA. PENSE QUE LA BARRIA ES MOLT IMPORTANT PER A UNA COMISIÓ FALLERA I NOSALTRES EN EIXE ASPECTE TENIM MOLTA SORT PERQUE LA NOSTRA BARRIADA ES MOLT GRAN I AIXÒ NO HO PODEN DIR TOTES LES FALLES RESTANTS.AIXI QUE A CUIDAR ALS NOSTRES VEïNS.SOBRE LA PROPOSTA DEL CONCURS DE MONUMENTS, ESTIC COMPLETAMENT D´ACORD AMB IVANA I XUSO.

Anònim ha dit...

Xuso molt bon escrit!
Tema polèmic el del concurs de
monuments ja que entenc que hi ha falles que no li donen la mateixa importància al monument que altres!
Però jo també estic d´acord i pense que per què no tindre també un concurs així?
Tot concurs mou ganes de superació per tal d´optar al màxim guardó que és el premi i aixó pot ser motiu per a que les falles de Sueca es motiven per a fer cada vegada millors monuments.
El que passa és que tots contem en presupostos molt ajustats i és complicat aumentar el presupost destinat per al monument,però ahí ja juga part la iniciativa de cada comissió de buscar la manera de obtindre part de financiació ,ja siga per part de patrocinadors,propagandes en valles,...o ja s´inventaran alguna cosa!
Però com que estem en democràcia ja es vorà el que es decideix des de la junta!

Amic fep ha dit...

Ahi es on jo no voldria aplegar mai. El tema de la financiacio per via publicitat. Vos dic que se del que parle, soc de la Falla el Portal, i ja ens hem vist en una situacio pareguda, i no es agradable, penseu que el que paga mana, i estas a les mans dels patrocinadors...

San-vala ha dit...

Enhorabona per l'article Xuso, m'ha agradat molt i com expliques amb el tema dels cartons una FALLA UNIDA JAMÁS SERA VENCIDA!!!!!, la unió fa la força i la motivació per seguir endavant...

En quant al tema del concurs del monument estic amb la línea del meu amigatxo San Ka, però com bè digueu es una cosa que deuen opinar tots i el que decideixa la majoría deu reinar...

Xuso ha dit...

Ahí tens rao amic fep, però nosaltres tots els anys rodem la falla de valles publicitàries i això que traguem. S'ha d'enfocar ben enfocat als patrocinadors.

Vull donar les gràcies a tots els que alabeu els articles, de veres, ho voldria fer a cada comentari, però és complicat.
I a més vos vull animar a tots a escriure un article, què no és tant difícil i de segur que ho feu molt bé, sols hi ha que tindre un tema al cap i expressar les inquietuds o redactar una crònica de un dia de falles o qualsevol cosa.
No sabeu la alegria que dona vore com la gent comenta el què has escrit, és una sensació que tots deurieu de provar, va animeu-se!!!!

Carlos Miragall ha dit...

Hola! Jo tampoc sóc partidari de crear un concurs de monuments i tampoc ho era de posar publicitat al voltant de la falla.

Això per a mi no són les falles, però està clar que de vegades s'ha de cedir davant determinades coses. Però l'essència de les falles no recau en la grandiositat del monument i en el pressupost destinat. Almenys per a mi. Ja em sembla prou lloable la feina de plantar un monument. I ahi és on vull anar a parar.

No importa el que plantes, si ninots que cadires. La finalitat és la mateixa: el foc, la cremà de trastos, idees, fets...

Com deia un escriptor que ara no recorde: El foc crema l’essència, les intencions, les cares i el salt cap al no-res. Ixe no-res, ixe summum on el principal no és l'altura ni el pressupost del ninot, sinó més bé el ninot.

Carlos Miragall ha dit...

Vos recomane la lectura de Combustible per a falles. Un llibre que en la seua època li va costar al seu autor que el cremaren en efígie en la plaça del Caudillo de València, com si fora un acte de la Inquisició.

Amb el pas del temps, la lectura d'aquesta obra s'ha convertit en indispensable per als fallers i falleres del País Valencià, contràriament al que es pensava en la seua època.

Un llibre que hauria de ser obligat a les escoles i a les comissions. I si no és obligat, no m'agrada obligar a ningú a res, algun dia les falles reivindicaran el seu autor com un dels qui més i millor han escrit sobre les falles.

Anònim ha dit...

Hola a tots. Jo soc totalment partidaria de realitzar el concurs de monuments. Cada falla te un presupost, y dins d'eixe presupost hi ha que dediquen una part gran a la cavalgata del ninot, altres al rally ( no cal ni dir que hi ha cotxes que tots els anys destaquen una barabaritat, altres falles es preparen tot l'any per als play-backs. Cada falla te una il·lusioneta, per competir sanament en actes fallers, aleshores perque no posar una competició més.
No es tracta de que uns tinguen mes diners o menys, sino que una cosa xicoteta pot ser bonica, i deixant les coses aclarides, seria una il·lusió mes per a falles, algo més per el que ajuntar-nos totes, i sentir eixe sense viure fins qeu diuen el nom de la falla guanyadora. be es una opinió més

Carlos Miragall ha dit...

Jo no plantem una falla per guanyar un premi.

Anònim ha dit...

perdona, si me he explicat mal, pero mosotros tampoc, al igual que tampoc crec se participi als actes de la junta per ixa finalitat. Si plantarem per aixo tots estos anys no ho haverem fet. A més es una simple proposta, sino s'accepta, pues res seguirem sent els mateixos i no deixarem de fer falla ni festa per aixo

Anònim ha dit...

A la majoria de vosaltres no vos pareix bé el tema de les propagandes, publicitat, patrocinadors, etc.. Realment no ho entenc, perquè les falles no obliguen a ningú a patrocinar ningún acte o a ficar la propaganda a les valles, al llibret o a qualsevol altre lloc. La gent que ho fa, és per propia voluntad, per ser fallers, amics o simplement per propi gust de anunciar-se als nostres llibrets, o estar en la valla de la nostra falla. No té res de mal.
Xuso, jo també vull felicitar-te, és un article fantàstic, segueix així que de bona tinta sé que teniu per ahí gent que pensa que ho feu de categoría.

Amic fep ha dit...

A vore, tranquilitat. Igual de faller es el que pensa que el monument es una part mes, i el que pensa que el monument es fundamental i important en una comissió.

Tenim que quedar-se en que el que plantem, per nosaltres, siga un signe de que contem en la gent de la barriada a la que li regalem el poder contemplar eixe monument, i d'eixa manera sentir-se festa.

Igual d'orgullosos estarem del nostre monument si aquesta queda el primer, segon, tercer o ultim, tingam o no tingam concurs de monuments fallers. En el moment en que volgam un concurs per sentir-mos importants al haver conseguit el primer premi a Sueca, estem perdent tot el que demanem a les comissions, i el que s'ha parlant tant estos dies, germanor, unio, respecte, amistat, etc...

Eixa no es la finalitat. Ara be, tambe comprenc als que diuen que perque no concurs, tingem concurs de xaranges, de sainets, de playbacs, etc..., es una qüestio dificil i complicada, i penseu que podem acabar per vendremos als patrocinadors. No es el mateix en un monument que en altres tipus de concurs. A Valencia, començaren igual, i ja vejeu en el que es converteix "Valencia en Fallas" (aquesta part li la dedique al meu amic Hector, que es de la vostra comissio, a vore si enguany tambe anem a sentir la dichosa cançoneta a la mascleta)

Amic fep ha dit...

Cris, un apunt. Jo no dic que no pareix be el tema de la publicitat, el que no vull es que un patrocinador siga el que decideixca el que este que fer a un monument, o al seu voltant, i no siga la propia comissió. Ja te dic que es per experiencia. Algun dia t'ho comentare.

A mi, personalment, tota la parafernalia que envolta als monuments fallers de primera i especial a Valencia, no m'agrada gens, pensa que aquestos monuments no son per a que els fallers o la gent de la barriada disfrute d'ells, sino per fer disfrutar al turista, que en definitiva sera el que pagara per tot el merchandising que l'envolta i el que fara que els patrocinadors puguen traure un duret del event. I te dic una cosa, es cobren ben cobrada la seua aportacio a la festa, per experiencia.

San Karrega ha dit...

(Per al·lusions) A vore, crec que molts vos endurieu una sopresa dels diners destinats al Rally en la nostra comissió (Avda. Espanya)...

Som una falla humil i ens esforcem any rere any en intentar anar pujant la qualitat, no només del monument, sino tots els actes que comporta l'exercici faller, mirant sempre el faller i la seva butxaca... ¿Podriem fer un monument més car?... Si, però a quin preu...

Ja vos he dit que la finalitat de una falla no es fer més o menys car un monument... Vos recorde l'esència original de les falles: l'estoreta...

Es cert que s'ha evolucionat i també es cert que la majoria dels casos guanya la falla que peles es gasta, no sempre, però sol passar... No se, com a opiniió personal no estem criticant que vullgau proposar altra vegada el premis, cadascuna de les nostres comissions es lliure d'interpretar el mon de les falles com crega i de exposar-ho a la resta de falles... Si s'acepta entre tots, doncs bé, ahí ja quedarà la elecció de cada comissió de participar o no... Tenim punts de vista diferents però per aixó ens tenim que titar els trastos damunt...

Per cert, algú hem podria dir en relació a tots els anys que tenen les falles, des de quan s'imposaren aquestos premis?!!... Seria beneficios per al nostre poble?!!... Quina es la finalitat d'açó millorar la qualitat dels monuments?!!... perdoneu però en relació de qui comparem la qualitat, de cullera, alzira o València?!!...

Som Sueca no ho oblideu... i el monument sempre ha sigut un dels moltissims elements dels que es composa la nostra festa... però per a mi (opinió personal), no gira tot al voltant d'aquest....

Xuso ha dit...

No estem diguent això san ka, i no estem tirant els trastos a ningú, jo no sé els diners que fiques al rally, ni m'interessa. No va per ahí. Sols fiquem els exemples d'altres concursos al poble...
Tampoc creguem que per fucar un concurs de monuments desaparega la germanor que hi ha entre falles (poca o molta). Sabem que és un tema molt peliagut i jo no se la resta, però jo, faller de cervantes, hem sent més humil que qualsevol altra falla... Mai he volgut destacar per res... sols intentaré que en tot el que la meua falla participe quedar el millor possible. Hi haja o no concurs de monuments no alterarà les meues ganes de treballar per la falla...
Gràcies a tots pels comentaris, esteu donant opinions interessants sobre el tema i el debat, en aquestes coses, és molt important...

Xuso ha dit...

Perdona san karrega, però no entenc el que vols expressar al pàrraf on parles de la comparació de la qualitat de les falles entre alzira, cullera o vcia. Explíca-m'ho d'una altra forma i perdona la meua inaptitut, no sé a que et refereixes, però m'interessa!!!

Anònim ha dit...

mireu casdascu tenim una opinió diferent, i nosaltres de veritat no pense (almenys jo no ho crec així) q volgam fer el concurs per a lluir-nos si quedem en tal o qual lloc. Simplement era una proposta i si es decideix q açò va produir malestar en la festa fallera, aleshores val la pena que les coses es queden com estan, que la unió de tots al cap i a la fi es mes important.En cp moment pensava jo que es produiria aquesta polemica, i no soc de les que pensa qeu el monument es el mes important de la festa fallera, per a mi es el conjunt de tot i açó es simplement una part mes, ni més ni menys important

San Karrega ha dit...

Molt bé Pilar... Aquest estem exposant els diferents punts vista... està clar que hi ha dos...

El que hem referisc a la qualitat, es que ja fa anys que senc que la qualitat de les falles ha baixat però en relació a que?!!... Si s'agafa la qualitat d'altres poblacions coma referencia per a mesurar les nostres crec que estem equivocant-nos... Hi ha falles com la vostra que te més pressupost en el monument i sempre ha sigut un dels meus preferits del poble, es una cosa totalment lloable.

Si es refereiu a que les falles han perdutqualitat respecte a anys anteriors... Bueno, vale de acuerdo.. pot ser que hi hagen falles que hagen perdut algo, però hi ha de moltes, repetisc, moltes que han pujat prou el caché i han pujat la qualitat del seu monument respecte a anteriors anys i estan plantant momuments acceptables i bonics sempre a en mesura de la seva butxaca... A mes que totes les falles, i dic totes, amb augmentat considerablement la qualitat de les seves critiques, independentement del lligam amb els ninots que hi tenen representats al monument...

Pilar, tu dius polèmica, jo dic tema discutible... I parlar ací es un principi d'arrivar a coses s'ajusten o no a les realitats de cada comissió...

Es un plaer poder comentar en vosaltres...

Amic fep ha dit...

Anem a vore, polemica ninguna, cadascu te una opinio i cadascuna de les opinions es valida. Tal volta el fer comentaris i expresar cadascu el que pensa, ajude, en certa medida, a que si es fa el concurs de monuments, estiga el mes lligat posible, i que no passe com en altres concursos que fins que s'ha pogut lligar be, a generat molta polemica i mal estar en moltes comissions i en fallers, sabeu que es aixi, sino mireu les opinions que hi han respecte als Sainets i als Playbacks, tots els anys hi han comissions que no estan d'acord.

Tal volta, si les coses es feren aixi, fent un quorum i que la gent aporte punts de vista i idees, les coses eixirien millor, i en aço no vull dir que la Junta Local Fallera estiga fent les coses mal, ni molt menys, poc a poc van eixint les coses millor i aixo, en gran mesura es gracies a ells.

Moltes vegades, un tema es mes complicat del que u puga pensar, penseu que si al mon faller, cadascu dels fallers tindra un punt de vista i una manera de pensar, lo que hi ha que fer es poder dir-mos eixes coses i entre tots arrivar a una solucio.

Amic fep ha dit...

Mireu, per mi l'esencia d'un monument es la critica, que tambe pense que es l'esencia de la Falla. Jo soc del pensar que es millor una bona explicacio de la falla i una bona critica d'eixa explicacio, avans de que un monument siga mes gran, mes bonic, o mes car que un altre.

A mi m'agrada llegir les explicacions de cadascun dels monuments, i sempre faig anar a la meua dona en mi a visitar totes les falles i llegir "el cartelets", i vos ho dic en serio, de vegades me sorprenc en grans falles, i has llegit l'explicacio i mires el monument i no te res que vore.

Avans tambe hi havia un concurs d'explicacio de Falla, perque no començar per ahi? Perque no recuperar l'esencia del monument faller, es dir, la critica.
La Junta Local ja ha recuperat la Cavalcada del Ninot...

Anònim ha dit...

Amic fep, el meu comentari no contestaba al teu, més bé al del Bola que me ha impactat un poc més, però aprofite per a saludarte i dir-te que respete completament la teua opinió, però no ens referim al mateix tipus de patrocinador. Tú com a faller del Portal has tingut una mala experiència en aquest tema, però els nostres patrocinadors tenen un nivell diferent al que tú et refereixes, i és gent que ens aporta coses per a que nosaltres disfrutem de aquesta meravellosa festa que són les falles. Be siga per al monument, per a qualsevol acte faller, per a qualsevol festa que pugam fer al casal. Dona igual una quantitat que una altra, però simplement en disfrutar al nostre costat tenen prou.
Tampoc crec que el nivell de Sueca arribe mai al de València, simplement crec que Ivana ha dit València, com haguera pogut dir Alzira.
Per sort amic fep, a nosaltres ningú ens ha tingut que dir com viure la nostra festa, la festa de les falles. Som la comissió els que ho decidim. Si alguna vegada ens pasa, igual cambiem de opinió.
Un saludet per a rodabars que ja fa temps que no ens dius res.

Amic fep ha dit...

Cris, jo pense que la publicitat ens fa falta a les comissions falleres, en tema cartells, llibret, etc... En valles per a la falla com ho teniu vosaltres, perque no? Si vos ve be, benvingut siga...

El que jo volia plantejar, no es que anem a arrivar al nivell de Valencia, el que vull dir es que no m'agradaria que aixo pasara, perque com molt be dius he tingut una mala experiencia. El que passa que poc a poc aniriem aproximamnt-mos a eixe punt, segur...

Anònim ha dit...

Xuso sóc reincident,però te felicite per l´article i per aconseguir encendre la metxa amb el tema del concurs de monuments.
Jo també estic a favor,però entenc que hi hagen opinions diferents.
San Karrega tens raó quan comentes que es poden fer bons cotxes per al rally en poc de presupost,però ahí hi ha un factor molt important que és no deixar-ho per última hora i la col.laboració de molta gent,que aixó també fa festa i en definitiva falla que és del que es tracta.

Anònim ha dit...

Amic fep, pareix que anem ficant-mos d´acord. A mi, t´asegure que tampoc m´agradaria arribar a eixe punt.

Xuso ha dit...

Amic fep, estic totalment d'acord en tu en què l'esència d'una falla és la crítica (explicació de la falla, cavalcada del ninot, sainet, etc) i si al final es produïra un concurs de monument jo crec que deuria d'anar enfocat per ahí...

Jo també valore més que la crítica tinga consonància en la imatge representada, clar que sí. Un premi a la crítica, i per què no?

Estic content de vore com està tractant-se el tema i que ací cadascú té la seua opinió i és perfectament lliure d'expressar-la, com molt be digueu tots, al cap i a la fi arrimem postures i si al final no va avant la proposta perquè no existeix el quòrum, no passa res a seguir igual.

Gràcies a tots! menos a rodabars que encara està penjant toldos!!!!!
rodabars???

Anònim ha dit...

A mi també m'agradat aixó de la crítica, de fet posiblement siga una molt bona opció. A més sino fora la crítica es el qeu li dona part de la seua essència a cada falla, siga com siga esta.

Anònim ha dit...

Spielberg ,ja tenia ganes de veure a Marieta a l'escut de la falla.Per fi has conseguit la seua foto!.

Xe ,que valents que sou tots els que heu escrit!.Açó està mogudet!

Jo com a fallera de Cervantes done tot el meu recolzament a la proposta de tornar a donar premis als monuments fallers.
Per què no???.Seria un altre concurs més ,hi hauria gent contenta i gent descontenta com passa a la resta de concursos però cadascú té un punt de vista diferent i per això no anavem a ser falles rivals.

Però no deixe de reconèixer que moltes de les opinions de gent d'altres falles mouen part de raó i mereixen tot el meu respete.M'ha agradat l'opinió de l'amic Fep que diu que per a ell l'esència de la falla ès la crítica.La falla es crema i queda l'escrit de la crítica al llibret.

M'ha agradat la recomanació de l'amic elbola de llegir el llibre Combustible per a falles .Del qual vaig a escriure-li unes frases ...
"Ací tenen vostés les falles:els valencians s´han divertit,durant un segle llarg,amb la sola i senzilla ocupació de plantar-les,veure-les i cremar-les;però a la fi han descobert que encara podien divertir-se una mica més "DISCUTINT-LES".(Això és el que estem fent els fallers i falleres)

Estic totalment d'acord que tot el col·lectiu faller hauria de llegir-lo.

Sembla que totes aquestes opinions són totes molt respectuoses i que per tant aceptarem el que vullga la majoria.Com diu l'amic san karrega "JO TAMBÉ CREC EN LA DEMOCRACIA".

LA POLÈMICA ESTÀ SERVIDA!