http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dimecres, 12 de març del 2008

Abanderats de la festa

Tots sabeu el respecte que li tinc a Alfredo (el nostre abanderao), i admiració després de pujar jo el banderí el dia de les insígnies de brillants i constatar que pesa moolt (i ell no gasta la corretja, l'aguanta sobre el seu cos), i pareix ser que soc l'únic. Els nostres amics de la revista Falles tot l'Any li han dedicat una pàgina sencera en l'extra de falles 08, ací vos la fique per a que la disfruteu. Per favor, que algú li done un revista a Alfredo en paper. I des de ací el meu agraiment a tots aquells que fan possible la revista, especialment a Julian.

Abanderats de la festa
S’han guanyat l’honor d’encapçalar les comissions · Guien els fallers en perdre estos la noció de l’espai · Alfredo és l’abanderao per excel·lència


Amb pas recte i ferm guien les desfi lades de les 16 comissions falleres de Sueca. Els anys d’experiència els conferixen d’una habilitat especial per a traçar recorreguts que, sense els seus coneixements -adquirits a base de xafar asfalt i adoquins resultarien pesats si no tortuosos. Gràcies a la seua tasca, els fallers perden la noció de l’espai-temps i, simplement, es deixen portar seguint el referent que precedix a cada comissió.

Portar l’estandard no és un treball fútil. Si bé és cert que la labor no precisa d’una tècnica especial, ni tampoc els famosos abanderaos disposen d’habilitats especials o cap preparació física que els faculte per a això, no menys cert és que portar el banderí no és feina per a tots sinó per a uns pocs. Els triats per les comissions s’han guanyat amb el pas dels anys l’honor i la distinció d’encapçalar les desfilades i cercaviles, una responsabilitat que en el cas de la capital de la Ribera Baixa recau en coneguts personatges que s’han guanyat a pols este lloc. L’elecció d’abanderaos en Sueca dista molt de les tradicionals eleccions que, per exemple, tenen lloc en el cap i casal cada 9 d’octubre per a portar la Senyera. En la capital, portar la bandera, o inclús alguna de les seues borles o penjolls, és tasca que correspon a polítics o altes personalitats de la vida pública. Altres localitats designen al portador dels seus penons o banderes a il·lustres invitats mentre que ací només fa falta “estar fet d’una pasta especial”. Així de simple i al mateix temps tan complicat. I és que abanderar una falla implica també la vigilància dels més menuts que a cada dos per tres van a braç partit, roben una botella de whisky, passen de tot o intenten fer-se amb la recaptació del repartiment del llibret. Una feina que ha de compaginar-se amb l’art de caminar lentament marcant els designis de la falla.

D’entre tots els abanderaos de Sueca només un ha aconseguit guanyar-se el títol d’autèntic abanderao. Alfredo, l’Abanderao per excel·lència, porta anys abanderant falles, bandes de música i allò que es tercerege. Els seus anys d’experiència, el seu bon fer i sobretot la seua gran passió per portar la bandera el fan mereixedor d’un sentit homenatge. Valguen estes línies com a preàmbul del reconeixement que mereix. Algú pensa que no?

Article extret de l'Edicio Especial Falles 08 de la revista Falles Tot l'Any.

4 comentaris (Afegix el teu):

Xuso ha dit...

ei collí Spielberg, si que li tens amos si!! has ficat la foto més gran de la història del blog... per al teu amic Alfredo!!!!

SPIELBERG ha dit...

Segur? Mira-la be. (No se esta frase a que em recorda) Els que més es veu no es Alfredo, es l'escut de la nostra falla.

Si fa falta la faig mes menuda.

Anònim ha dit...

si es quw açò no potser, fins a l´abanderao de la nostra falla es el millor, despres diuen que parlem amb prepotencia?
Este Alfredo es un crack i a la nostra falla el volem moltissim i el cuidem barbaritats, no li falta el cafenet tocaet de conyac, o la seua cerveseta ben fresqueta, no s´en pert ni una, i acudeix a mes reunions durant l´any que qualsevol faller.Ole per Alfredo i vixca perque ens demostra que du a la falla Cervantes en el cor, com a bon faller¡

Anònim ha dit...

Ahi deme demostrant carinyo, soles falta que li pegueu un besset però tot aplegara, coneguent-vos cualsevol dia el tragueu a balla a l´escenari.

ENHORABONA ALFREDO