http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dijous, 6 de setembre del 2007

SUECA EN FESTES

per Sambori

En arribar el mes de Setembre Sueca ja està en plenes festes.Les festes de l´arròs en honor a la seua patrona la Verge de Sales.

Comencen en el dia del Santíssim Crist i a continuació té lloc la innaguració de la Fira que enguay celebra 550 anys de tradició. Dies després la Exhaltació de la Festera Major i Cort d´Honor i les paelles nocturnes.

Ara el més esperat per molta gent és la tradicional festa de vaquetes pel carrer on en acabar el mes d´Agost ja es poden veure els preparatius als carrers de costum pels quals transcorre aquesta festa: les cases del veïnat comencen a protegir les seues portaladas i finestrals, els operaris de l´Ajuntament van preparant les tanques de seguretat del recinte, s´habilita el lloc sanitari per a qualsevol emergència,....

Cal destacar com d´animat hem vist enguany el carrer Sequial, on s´ha montat un improvisat lloc de música i diversió just davant de Mercadona on hem pogut vore a fallers d´esta comissió passant-ho d´alló més bé.

També hem vist a valents fallers correr davant la vaca,però si cal una menció especial a la valentia és per a Héctor més conegut com "El Cule" on any rere any ens fa patir un poc arriesgant al màxim.

Tot seguit tenen acte concerts ,la nit suecana, castell piromusical, tir i arrosegament,….

El dia 8 de setembre és el dia de la patrona,la Verge de Sales, on no pot faltar eixir al carrer tan per anar com per a veure la tradicional processó.

A continuació Concurs Internacional de Paelles i ja de vesprada la Cavalcada de l´arròs.

I per a finalitzar les festes l´esperat festival de MIM.

Així que encara que són unes festes curtes disfruteu-les al màxim.

Article enviat per SAMBORI a FPCERVANTES07@HOTMAIL.COM

15 comentaris (Afegix el teu):

SPIELBERG ha dit...

Gràcies Amic SAmbori pel comentarí.

És una llàstima que les festes no siguen un poc més llargues i no tinguen un poc més de qüalitat.

Anònim ha dit...

Sambori, molt bó però jo també pense com Spielberg, són unes festes curtetes i sense masa qüalitat, així i tot, hi ha coses que estan molt bé, i reuneixen a molta gent. No deixen de ser festes, encara que quasi tot el poble estiga treballant.
A disfrutar-les!!! cadascú en la mesura que puga.

Xuso ha dit...

M'agrada molt el teu article Sambori, ja que crec que és la primera persona que senc parlar de les festes de Sueca en positiu.

Sí amics de Sueca, tenim les festes que ens mereixem, per pura tradició, les festes de Sueca mai s'han pogut comprara amb les dels pobles de la rodalia.

I parlant per mi, jo no puc parlar ni criticar mai res de les festes del meu poble, no per res, sinó perquè no faig res per a millorar-les...

És molt bonic dir que les festes son roïnes, però dir-ho des de la distància i sense intentar res per millorar-les (vos sona açò de algo? ho podriem traslladar a la falla?)...

Ahí vos dixe la reflexió, el que tinga idees per a que la festa del poble tinga més qualitat, que les aporte. Que de segur que ningú li fica cap impediment en la creació de nous events per a la festa del poble.

Enhorabona Sambori per l'article!!

Anònim ha dit...

sambori un article molt bó¡ i estic d'acort amb el que ha dit xuso.Tendriem que donar grasies per lo que tenim i per lo que fem¡
la veritat que el meu xiquet en que no li falten les baquetes li sobra.
ahhh sambori massa rraó que tens en lo que mos fa patir en les vaquetes, però mira eixa afició no li la puc llevar¡¡
Bueno com tenim poques festes hi ha que disfrutar-les al maxim, que mes val això que res¡¡¡
sambori encara no et desidises en dir-nos qui eres?

Anònim ha dit...

Molt bo sambori, la veritat que son curtetes, pero com diu xuso no podem parlar de res i menos si no fem res per millorar, la meua filla enguany esta disfrutant molt en aso del castells que fiquen per al xiquets, i despres avore les baquetes, que la vegem pasar una vegada o dos, i aixo que se posem al costat d'hon ixen, per lo menos la vegem entrar e ixir, pero festes son i ni ha que disfrutarles.

rocio ha dit...

Estic d'acord amb Xuso, i ahir al concert de m-clan es va poder vore que la gent te ganes de pasar-ho be, falta colocar un poc millor les acuacions, vull dir, a les paelles una bona orquesteta i el concert mes cap al fi de setmana amb amb alguna discomovil davant o darrere, per exemple.
Sambori molt be l'article¡¡

Anònim ha dit...

VOS RECOMANE QUE ENTREU EN LA PÀGINA DELS AGERMANATS I LLEGIU EL VERS QUE HA ESCRIT EL NOSTRE AMIC PEP CERVERÓ. ME S'HA ERISAT HASTA LA PELL¡¡
JA NO QUEDA RES PER A LA FESTA DELS AGERMANATS¡¡

Xuso ha dit...

A que si eh? san casalla?? jo també m'he aborronat!!! ja no queda res... bueno si, falta algun que altre duret, però ja els traurem d'on faça falta!!!!

Esta nit hi ha reunió de falla, busqueu-me i anirem apuntant a la gent i anotant la talla de camiseta...
va que queda un meset!!!!

Anònim ha dit...

XUSO ESTA NIT NO PODRE ANAR A LA REUNIÓ, PQ ESTA SEMANA HE COMENSAT A TREBALLAR I TANT EL CULE COM JO ANEM MORTS I MES ARA A FINAL DE SEMANA¡ PERO EN NOSALTRES CONTA¡
SI VOLS LES TALLES NOSTRES APUNTAMOS ALS DOS LA MEDIANA I AL PROXIM DIVENDRES JA ENS VOREM EN LA REUNIÓ¡
ES MEREISEU UN MONUMENT PER EL ESFORÇ QUE ESTEU FENT PER ALS AGERMANATS¡¡ SOU ELS MILLORS¡

Amic fep ha dit...

Del montonet i prou...

El Monument s'el mereix la gent que esta apojant este gran event, mai vist aci a Sueca, i per ells estem els organitzadors mes volcats en la festa...

rojuel ha dit...

Gran article, Sambori, enhorabona!

Tota la rao del mon, Xuso, critiquem molt les nostres festes però no fem res per millorar-les...

El concert, com be ha dit Rocio, va quedar molt be, es notava que la gent te ganes de festa i aprofita lo poc que tenim

Anònim ha dit...

Hola a tots, bo Sambori enhorabona per l´article.Sobre a les festes, es clar que no fem res per millorarles, pero això no lleva que pugam dir el que pensem i en realitat per a mi deixen molt que desitjar, pero be acudirem al que ens agrade i punto.
San casalla avore si fiques ordre tia, que el cule va a ser pare¡¡¡ i si l´agarra la vaca vorem que farem¡¡¡eixe Cule es masa, no te por a res.
Xuso no crec que vatja a la reunió pero conta en Javi i en mi per a la festa, ja t´ho vaig comentar.

Anònim ha dit...

Hola a tots, estic d´acord en que Sambori ha fet una bona descripció de les festes de Sueca, i que li ha donat una connotació positiva.
Pero Xuso, quina posibilitat real tenim els ciutadans per a millorar-les?jo pense que el unic que podem fer es opinar, i fer sentir la nostra veu, fer sentir el nostre descontent, per a vore si la regidoria de festes i l´alcalde de Sueca, i el qui tinga que ser ens escolta i fa algo al respecte. Estem cansats de sentir a tot el mon donar idees, i sols mirant les festes dels pobles veins ja tens suficient per a tindre estes idees " tan complicades" pareix ser.Menos comilones de tota " la cleck i cia." als millors restaurants de Sueca i alrededors i mes destinar presupost per a fer festes participatives per al poble.
Mai es tart per a millorar!!

Anònim ha dit...

La gent està en ganes de festa ,però és veritat que no fem res per canviar la sitació de les nostres festes.
Jo ho vaig comprobar ahir a les vaquetes on es veia el C/ Sequial a tope i com no allí estava el Cule.
Carmineta espere que el xiquet no tinga la mateixa afició que son pare !

Anònim ha dit...

jo tambe espere que no la tinga¡¡¡ sas lo que fare? no anar a les vaquetes i dur-lo a la fira a fre-li chantaje¡¡ jajaja.
Ara que si ix igual que el cule l'ildone a la meua sogra i que sel torne a criar¡¡¡