http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dijous, 11 d’octubre del 2007

El 9 d'Octubre Cervantes torna a casa

per Mariam

Com tots sabem el 9 d´octubre es el dia de la Comunitat Valenciana en el que es conmemora l´entada a la ciutat de València del rei Jaume 1er. en l´any 1238.
Però a més és una data molt relacionada en el personatge que li dóna nom a la nostra falla.
Sí, ell és el conegut Miguel de Cervantes Saavedra, i molts estareu preguntant-se el perque d´aqueta relació.
El 9 d´octubre és la data en que es va celebrar el bateig d´aquest famós escriptor,que va tindre lloc a la Capilla del Oidor de la ciutat d´Alcalà de Henares.
Es per aixó que aquest dia en honor a este aconteciment també és festiu en aquesta ciutat propera a Madrid i es celebra la setmana Cervantina.
I allí que anàrem per tal de ser testigs de la festa que es celebra durant tota la primera setmana d´octubre.
He de destacar que el més impressionant és el grandíssim mercat que transcorre pels carrers més cèntrics i que ens fa viure com si estiguèrem en plena Edat Mitja.
També no va faltar el passacarrer il.lustrat amb els personatges més coneguts de Cervantes: El Quixot i Sancho als que ens poguerem acostar i ensenyar la nostra bandera com ja es veu a les fotos.
Per a tots aquells que no han vist de prop aquesta festa i no han visitat Alcalà els ho recomane , perque de segur que queden tan encantats com jo i de segur tornen.



Article enviat per MARIAM VENDRELL a FPCERVANTES07@HOTMAIL.COM

Els nostres amics han anat a una ciutat que ja havia tingut l'honor de ser visitada pel nostre escut.
Alcalá de Henares està a una distància de la nostra placeta de 297,09 Km. Enhorabona.

32 comentaris (Afegix el teu):

Anònim ha dit...

Altres que no paren!!!!
Llàstima no saber abans que el dia 9 d´octubre es celebra el bateig de Cervantes i així quan celebràrem el bateig del banderí ho haguèrem pogut fer coincidir en este dia.
Xuso,que farem en l´oratge?????????
Les ganes que tenim del 12 octubre i ara va i estem en preemergència per fortes plutges!
Què mala sort tenim,però esperem que aguante!!!

Xuso ha dit...

Ganes i més coses Sambori, treball intens durant 6 mesos, que ara podem vore que no ha servit per a res... però contra la natura no podem anar.
Ara, mentre hi ha vida hi ha esperança, jo continue siguent optimista i pensant que no va a ploure!!!!

Anònim ha dit...

Caram estos cuatre, no paren.
Xuso que xungo, jo també espere que aguante, al menys que no ploga demà, podria descarregar hui o aguantar, ja no sé que demanar. En les ganes que tenim tots de que arribe aquest dia, podria aguantar, entre tots farem força a vore que pasa!!!

Anònim ha dit...

Mariam,la veritat siga dita Alcalà de Henares té molt d'encant i conèixer la seua història ,encara més ,perquè ens fa arribar al nostre Cervantes,personatge molt important de la literatura.
Sempre que eixes de viatge t'enteres de coses noves que no coneixies abans,jo no sabia que el 9 d'ocyubre va ser el seu bateig.
Heu tingut sort de trobar-se en la festa de la conmemoració.

Anònim ha dit...

L'oratge està prou mal pero esperem que si plou pare a hora d'eixir al pasacarrer sino malament ho veig. Sigam optimistes a vore si encara ens ix el solet.
Referent al viatje que han fet els meus compis, la veritat, que estos xics no paren, sobre tot tu Mariam i Toni que es desfer una maleta pa ferne una altra. Això està molt be aprofiteu ara que podeu.

Anònim ha dit...

Xuso i Spielberg,jo sé que els agermanats , heu preparat la festa amb molta il·lusió i heu sabut transmetre-ho a la resta de gent.Seria una llàstima que l'oratge ho estropeara.
Per tant tindreu previst un pla d'emergència amb l'ajuntament per si a cas la plutja fa acte de presència que no ho estropee . Quan fèrem la trobada d'escoles en valenci'a va pasar el mateix i teniem 2 plans d'emergència que no va fer falta utilitzar.Però estàvem preparats.
A què si????Veges!!!!.Encara que ploga avant!!!!.Què hem de fer!!!.

Xuso ha dit...

Pla d'emergència? amparo? per a 1500 persones i un escenari de més de vint metres i uns tants més de taules de catering...

Ja sebem que en la trobada es veu que ho tenieu tot superpreparat, però no saltres no tenim pla b, SI TU SAPS ALGUN DIS-NOS EL ABANS DE DEMÀ PER FAVOR!!!!!!!!

Anònim ha dit...

mariam,toni,amadeo,gema,haguéreu pogut vindre a salamanca a la festa de la cervesa ja que estàveu prop, niga caps=benjamin estas despistat com molt be dius Sambori

SPIELBERG ha dit...

I els castells unflables? I la Globotà? I les Xarangues? I el Castell de focs Artificials?

Ho tenim mal, no ho tenim tant fàcil com voldriem. Estem oberts a tota ajuada.

Anònim ha dit...

predicció per al temps de demà 12-10-07
cel nuvolós probavilitat de precipitacions el 75%
temperatura maxima 21graus
temperatura minima 15 graus
vent del nord-oest velocitat 29 km. hora
és prou fiable esta predicció

Anònim ha dit...

Cris que farem escrivint en la web en hores de treball tens autorització del teu cunyat, o del cap

SPIELBERG ha dit...

Pep, no cal que ens recordes la predicció, portem deu dies enganxats a d'ella i desgraciadament no varia.

Anònim ha dit...

carlos,tant de bo ens equivocàrem i fa bon temps, m'imagine que portàreu el control del temps que pot fer

Anònim ha dit...

PROPET DE SUECA EN ALZIRA ESTA CAIGENT AIGUA AMANTA I SON LES SIS DE LA VESPRADA

Anònim ha dit...

AÇI EN CULLERA TAMBE ESTA ARA AGARRANTSE PROU A PLOURE I SON LES SIS I MITJA. QUE PLOGA TOT EL VULLGA HUI A VORE SI DEMA JA HA PASAT TOT.

Anònim ha dit...

Flor de violeta, quan jo me pare a escriure es perque tinc la feina feta, però tu per si de cas al cap na de na ehhhhhhh, jejeje. Al meu cunyat el que vullgues però al cap res.
Perfa prohibiu els nicks perquè jo dimitiré, no me mola gens no saber qui es dirigix a mi.

Anònim ha dit...

Cris mla meua intenció no era ofendre't, i espere que per este comentari no deixes d'escriure en la web, jo t'apreci molt besets

Anònim ha dit...

Tranquila flor de violeta, no és ni molt menys per tu, però es que cada vegada sou més els que escriviu en nick i jo soc molt cotilla, jeje.
Diguem que me he dirigit a tu en la primera part del comentari, però en la segon no.
Jo no se qui eres, però segur que també te aprecie.

Anònim ha dit...

SPIELBER, XUSO, EM POSE EN LA VOSTRA PELL, EL MAL QUE EM SENTIRIA, DESPRES DE TANT DE TREBALL I IL·LUSIÓ. ENS QUEDA DISSABTE I DIUMENGE, ÉS CERT QUE TAMBÉ ENS PRONOSTIQUEN MAL TEMPS, PERÒ...HI HAURIA ALGUNA MANERA DE CANVIAR LA DATA EN CAS DE PLUJA INTENSA?.
SI TAN MAL ENS FORA LA COSA, PODRÍEM ANAR CADASCU A SA CASA I JUGAR UNA PARTIDETA DE NIKS....TAL VEGADA AIXÍ POGUÉREM AGARRAR A ALGÚ PERQUÈ LA PORRA D'ANONIM=BENJAMIN ÉS UN FEMER NOMÉS ES LLUÏX EN ELS DEL FINAL TIO QUE SABI!.
SECRETARI JO TAMBÉ PENSE QUE HAURIEN DE POSAR TOTS ELS SEUS NOMS VERDADERS, ELS QUE POSEN ELS SEUS NIKS SÓN "CAGAMANDURRIOS" I EL QUE ESCRIU EN MAJÚSCULES NO HO FA PER CRIDAR MÉS, ÉS PERQUÈ HO SENTEN LES SOR....DES.PEP, NO SENS LO DE LA MANTECADA, NO VA PER PEP EL SECRETARI, ASO VA PER PEP EL CABUT... SENSE VOLER HE TRET UN ALTRE NIK. EL QUE PODEU FER ÉS CRIDARLI PER TELÈFON AL SECRETARI (605803134) I DIR-LI EL VOSTRE NOM I PSEUDÒNIM, SEMPRE QUE ELL SÀPIA SER UNA TOMBA. VAL?

Anònim ha dit...

Rabosot, si penses això perque no comences per ficar tu el teu nom??

Anònim ha dit...

RABOSOT,
Els que escriuen en nicks no són "CAGAMANDURRIOS".M'imagine que ho han probat i com està resultant prou divertit ,seguixen,apareguent.
Tú ,com diu Pep,has d'escriure en minúscules,perque com ho fas llarguet,pareix un testament.

SAMBORI,
la que has liat!!!! i cada vegada resulta ,més difícil trobar la teua pista.

Anònim ha dit...

Senyor rabosot podries començar tu cridant-me i dir-me la teua identitat encara que m'imagine qui eres per la forma d'escriure
no havien mes dies per a ploure no espatlarà la festa,

Anònim ha dit...

xe y el collidor de raïm de parra, i jotambetincnik, y el camafeo, y el tafeu, qui collons es flor de violeta

Anònim ha dit...

Que divertida està la web, jo també vull fer la meua porra:
Sambori = Luis
Camafeo = Luis
Rabosot = Luis
Anònim = Luis
El collidor de raïm = Luis
Tafeu = Luis
Jotambetincnik = Luis
Flor de violeta = Luis
Paquetemete = Luis
Quinfumfà = Luis
Allioli = Luis
Ja no se qui mes escriu, pero jo soc algú d'eixos.

Anònim ha dit...

espere que vos el passeu be hui en el menjar del casal jo aniré després a fer-me algún gin-tonic de gorra

Anònim ha dit...

Acabe de fer la cercavila de la festa dels agermants.
Ha estat molt divertida ,al dur tots la samarreta del mateix color,no es diferenciava la gent de les diferents comissions,veritablement ha sigut una bona Germanor fallera.I les xarangues,no han parat de tocar!
Ara a seguir la festa al sopar.
Je,je,je ,no demanàveu marxaaaaaa??????.A la MARXAAAAAAA!.

Anònim ha dit...

QUE PUTADA, MAL TEMPS.... PERÒ BONA CARA. VULL DES D'ACÍ DONAR LA MEUA MES SINCERA ENHORA BONA A TOT EL GRUP ORGANITZADOR D'ESTA FESTA D'AGERMANAMENT. SOLS VAU PODER DEMOSTRAR UNA XICOTETA PART DE TOT LO PLANEJAT, SI AÇÒ VA SER MOLT BO M'IMAJINE EL GRAN DIA QUE HAGUERA SIGUT D'HAVER POGUT REALITZAR-SE TOTS ELS ACTES SENSE LA INCLEMÈNCIA DEL TEMPS. DE NOU VOS DONE LES GRÀCIES PER ESTE DIA I VOS DEMANE QUE EL REPETIU , 2008..9..10.....ETC.
A petició dels meus fans escriuré com quasi tot el món; com be diu el meu amic quinfumfà al fer-lo llarg pareix un testament tot en majúscules.
Cris si açò dels Niks és la rellet, per favor no ens amenaces de privar-nos de la teua companyia, escriu un poca més en el teu Nnik i ací pau i allà glòria. T'has preguntat quants, amb cara de sant escriuen, amb el seu nom i tenen un pseudònim? ja . ja.
Confeti, un altre que tal, estaràs cansat d'escriure en este bloc i ara ixes amb confeti, aí estas tu, segur que has encertat en la porra? Luis què Luis? el marit d'Amparo? potser siga algun d'ells, si ho és serà dels poquets que té una sola personalitat, perquè com a Luis mai apareix, diu que ell no sap... dons que l'ensenye la mestra, ja.ja
Flor de violeta tens raó, vas vindre però des del principi, gorrejant tot el que vas poder i més. Gorrer, estaves molt prop del Presi quan va dir els preus de barra el dijous, que no vas voler assabentar-te o et va dura l'orella?. Els altres van pagar tots, bo menys jo, je. je. Vaig començar amb casalla, cervesa, café i cubates fins a omplir-me, este Casal és una ganga.

Anònim ha dit...

rabosot estas totalment confindit amb mi

Anònim ha dit...

Açó va calfant-se!!!!
Un èxit la festa dels Agermanats!...i va aguantar l´oratge!!!
Sóm 4 mirant la web en estos moments!....ha de ser que estem esperant l´article de la festa per a comentar-la.
I continuen noves aparicions,...ara sí que ja no ens aclarim,perque han eixit tots de colp.
Com diu el rabosot en ploure han aparegut com a bolets o ja serà com esclatasangs perque són molt grans,je,je!

Anònim ha dit...

Jo també m´apunte a la partida de nicks Rabosot!
Sols has de possar data,lloc i hora.
Pot resultar interessant i al mateix temps divertit.
Pense que és millor idea que confesar-nos per telèfon amb el pobre sacretari,que acabariem tornant-lo boig,no creus?
Niga-caps a seguir amb la porra que cada vegada en sóm més!!!!!
i confeti per a la cavalcada infantil que ací de moment no has encertat ni una!

Anònim ha dit...

Aaaayyy!!! que folló teniu montat,jo ja ni m'aclarisc.....

tots estos del nick estiguereu a Agermanats?

I que ,que? conta-conta

Anònim ha dit...

rabosot es veia vindre que algú que atre es cagara la cara x no pagar 4 cubatilles de merda¡, però sempre hi ha algú que es així de lamentable. si no pots pagar-te els gastos te quedes en casa, però als falleros i a la falla no li costes diners¡ TACANYOOO¡¡¡¡¡¡