http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dilluns, 5 de novembre del 2007

Dos dies mogudets

Divendres passat férem reunió, el pròxim no, tenim festa.


Entre altres coses de les que parlarem cal destacar la Proclamació de nostres Falleres Majors (Maria i Sheila) que serà el proper divendres a les 22:30 h en el cau faller, hi haurà dolç i cava, farem l'acte protocol·lari i després ballarem tots fins que ens deixe el permís de l'Ajuntament.

També varem tindre la sort (o el plaer, segons persones) d'escoltar amb paraules del seu creador (el gran faller, i responsable d'açò del teatre des de fa molt anys, Andrés Espasa.) l'obra amb la qual concursarem en el 10é concurs de Sainets de la Junta Local. Andrés ens la va llegir de cap a peus i ens la va explicar, s'anomena "LA VERITAT AMARGA". Des d'ací els donarem sort per que enguany aconseguim guanyar i endur-se un fum de premis.

La nostra actuació en el concurs de teatre tindrà lloc el dia 7 de Febrer i la dels Play-Backs el dia 15 de Gener.

També vaig dir les dates que es celebraran les activitats de Truc i Parxís ...

(nosaltres no juguem al Dominó, ningú sap? L'any que ve jo m'inscric en algú, no deu ser tant difícil unir els puntets de les fitxes per ordre de numeració i ficar una al costat de l'altra, no? Per participar ja ens donen subvenció, i qui sap, si després de l'1 va el 2 i la que pesa més és el 6 doble, podem inclús no perdre. Va, qui s'anima? Xuso? Encara que si m'inscric en el Xuso segur que acaba jugant amb el Batiato)

... que organitza la Junta Local. Aquest any el cau faller o es va a realitzar serà en el de la Ronda del País Valencià. El campionat de Truc serà el dia 12 i 13 de Novembre, i el de Parxís el 19 i 20.


Per altra banda tenim el dissabte. Dissabte tenia dos actes als que acudir i que desgraciadament començàvem al mateix temps, encara que un acabà més prompte que l'altre. Així que vaig decidir anar a la presentació de la Fallera Major de Carcaixent, acompanyant a la representació de Sueca, encapçalada per la Fallera Major de Sueca, Veronica Zarzoso, i pel President de la Junta Local, Vicent Carlos. És un acte digne de vore, res a vore amb el que podem fer nosaltres ací. És realitzà en el magatzem de Ribera i fou retransmés en directe per Tele Ribera. El desplegament de mitjos tècnics, humans, i audiovisuals és espectacular, i evidentment molt costós.

Durant molt de temps preparen i assagen tots els aspectes de la presentació, passen més d'una setmana al local on es desevoluparà l'acte ajustant i perfilant tots els detalls. És una altre mon. Les subvencions i l'ajuda que presta allí l'Ajuntament poc o res ha de vore amb el que tenim ací., és la segon vegada que vaig a voreu (cada any és diferent)i espere que no siga l'última.

L'última representant que puja a l'escenari no fou una Junta Local d'un poble convidat, fou Gloria Martínez Amigó, Fallera Major de València 2008. Impresionant. I una vegada allí dalt, en companyia de la Fallera Major de Caracaixent, és va cantar l'Himne. Aborronador.

Jo no perd l'esperança d'algun dia tindre un acte de presentació de la Fallera Major de Sueca similar o paregut al de Carcaixent o a altres pobles, no perd l'esperança que algun dia es reconega en Sueca el paper de la Fallera Major i és valore com cal, com fan en la resta dels pobles i ciutats on existeix eixe càrrec. Sols un exemple de l'admiració i el respecte que se li té a la Fallera Major en altres pobles. Quan pujaren les falles de Carcaixent, la fallera Major no és va alçar de la cadira on estava (dalt d'una escala), ja que ella és la màxima representant de totes elles, i si que ho va fer amb les Juntes Locals convidades. Si en Sueca férem alguna cosa pareguda als de la Junta ens crucificarien, per què eixa tant gran diferència?

I quan torní al poble vaig acudir a l'altre acte que tenia pendent, i que era la celebració de l'aniversari de la meu gran amiga meua i millor fallera Mari Sales Soldado (em va saber molt mal no anar des del principi i li demaní disculpes per això). Ho va celebrar al Solet, ara aquest local ha sigut remodelat i és pt llogar per a fer despedides, sopars, celebracions, etc.., pots encomanar el sopar a un catering (cerc que inclús t'ho poden organitzar ells) i tens un pub privat per a la teua festa particular. La veritat és que ens ho passarem d'allò més be, ho recomane a a tots. Un dels que ho gestiona ara és el meu amic, creador i webmaster d'açò, Xuso. Així que si algú està interessat que és fique en contacte amb ell.

12 comentaris (Afegix el teu):

rocio ha dit...

Xuso la següent es la blog-pub-party al solet....jajajaja

FELICITATS MARI SALES

Això esta molt ben explicat Spielberg, si cada any recolzem mes l’acte la proclamació hi haurà dia que tindrem un acte com ixe

SPIELBERG ha dit...

Et refereixes a la presentació, no?

rocio ha dit...

correcte, gracies Spielberg¡

SPIELBERG ha dit...

Però no sols l'hem de recolzar nosaltres, l'Ajuntament també hi te molt que vore.

Anònim ha dit...

Felicitats Sales,segur que ho passaríeu molt bé a la festa.
Fa unes setmanes jo vaig estar a una festa al Solet i per cert que allí estava Xuso i com bé diu Spilberg ho aconselle a tots aquells que vullguen celebrar algún aconteciment privat.
A més es com un remember dels que vivirem en plena época el Sol.
Spilberg no sé d´on traus temps per a tot:divendres reunió,dissabte Carcaixent,Solet,...i dumenge,...

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a Mª Sales pel seu aniversari.Cert que la festeta seria tot un èxit.Ella sempre amb el somriure a la boca i amb la companyia de Xuso .
Vaja quina parelleta més genial!!!!.

Carlos en el teu escrit manifestes molt bé les teues inquietuds falleres per a captar idees i que millore la festa.Jo m'apunte amb tú per a agafar noves iniciatives i poder anar millorant any rere any

Lidia ha dit...

Carlos, igual que t'he dit en la pàgina de la falla Casa d'Alonso t'ho dic ací, la presentació de Junta Local d'Oliva es l'1 de decembre supose que a les 20h en el Teatre Olympia en el carrer Major, jo no se com feu vosaltres el acte de presentació de Junta Local pero en Oliva no me desagrada, si pots vine i ens veus, este any no se si cambiarà alguna coseta ja que ha cambiat el president de Junta i tota la Junta, però supose que continuarà com tots els anys, lo que si que se es que s'ha enviat a València que la fallera Major assistixca a la presentació, encara no esta clar que vinga, ja fa molts anys que no ve, perque ho avisem massa tard i ja te un altre acte, no se este any que farà.
De tota manera vine a vore la presentació i de passo en veus a mi com a cort d'honor de la Fallera Major d'Oliva.
Supose que hauràs vist les fotos de la proclamació de Junta Local que hi ha en la web de la meua falla, este any ho han cambiat, sempre ho havien fet en un restaurant després de sopar, i este any ho han fet en el saló de plens de l'Ajuntament, l'acte en sí ha lluit més, però com en Oliva el saló de plenos es tan menut.... no ha cabut massa gent.
Qualsevol cosa me preguntes, i si ho se t'ho dic.

Amic fep ha dit...

Este Xuso es un crack!!! Ara empresari de la nit i tot!!! No si, al final algo es tindria que apegar del que tu i jo sabem...

Felicitats a Mari Sales, sempre diuen que al costat de un gran home hi ha una dona mes gran encara.

Tema Presentacio de la Fallera Major de Sueca. Jo pense, sense criticar ni menysprear el treball de ningu, que la solucio a fer un acte mes digne i mes solemne la teniu que ficar la gent de la J.L.F.
M'explique. Teniu gent encarregada de protocol, que se suposa que es la que te que montar el acte, i son els que mes tenen que "apechugar" eixe dia, controlant, estant al tanto de que no falte res, etc...

Crec que en ganes, i en els mitjos humans que tenim a la Junta Local el acte podria igualar-se al que has comentat de Carcaixent, sols hi ha que saber quins detalls tenim que pulir. Diners? Tot no esta en els diners... es poden trobar moltes alternatives. El problema es la llum? el problema es el lloc del acte? jo pense que no. Pense que el problema esta en que hi ha que implicar-se mes, i creure cadascu dels responsables del acte que es pot fer, i si fa falta, demanar ajuda a gent fora de la Junta Local Fallera, que de segur que a Sueca tenim gent i molt bona, que podria aportar algunes idees.

Ja vos dic, es una opinio, i no estic dient que el acte a Sueca siga "una merda" i que la gent de Protocol no faça la seua feina, sino que entre tots, es podria fer millor.

SPIELBERG ha dit...

Gràcies Lidia pe di-m'ho. Si que vull anar, principalment per vore't a tu, i el més probable és que ho fassa en representació de la Junta Local de Sueca, ja és vorà.

Quan vega el teu acte ja et comentaré com es el meu, el de Carcaixent i tal vegada el de Catarroja. A mi no em desagrada el meu, com a acte, però li faltarien moltes coses.

Fep, si l'any que ve encara estem clavats en este mon m'agradaria que algú vinguera a voreu, o que algú ho grabe de Tele Ribera, no falta sols més implicació de la gent, amb sols implicació no ho aconsegueixes tot.

El nostre local, depenent de per a que, podria ser millor inclús que el de Carcaixenr, però és necessita una reforma de certes coses i, que poguerem fer us d'ell durant uns dies, i que els que eixe dia tenim que estar a l'acte anarem a assatjar diferents dies i controlar-ho tot.

Amb això, i més implicació de l'Aluntament podriem fer alguna cosa.

Amic fep ha dit...

Spilberg, tot aixo te solucio. Jo pense que es mes dificil contar en el mitjos humans (mes ganes, mes gent, mes implicacio...) que en els mitjos economics o estructurals...

Del ayto, pense que no podras traure molt mes, ja que ell dona la subvencio i no s'implica mes... tindria que col.laborar un poc mes? jo pense que si, pero...

El donar-li mes catxe al acte de la Presentacio de la nostra Fallera Major, continue dient-ho, te que eixir de nosaltres, de la Junta Local i de les Falles de Sueca, Perello i Mareny, no contes en molta mes gent...

SPIELBERG ha dit...

La subvenció que dona l'Ajuntament a la Junta, és repartida per totes les comisions. En Carcaixent, la Junta te subvenció pròpia per a d'ella, apart de la subvenció que és per a les falles.

L'any que vorem si es fa alguna cosa diferent, i és millora. Se que el primer anuy no va a eixir com la resta però tal vegada poc a poc. Ja es vorà.

San-vala ha dit...

Felitats Mari Sales, no el conec personalment però el dit que al costat de un gran home sempre hi ha una millor dona...

El que comentes Spilberg en aquestos moments a Sueca es un poc utòpic, però ja hem pegat el primer pas, ja tenim Fallera Major de Sueca ara poc a poc hi ha que anar consolidant aquest acte...