http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

dimecres, 4 de maig del 2011

A veure com vos ho conte.

Segur que tots vosaltres teniu la mala costum de voler menjar tots els dies, a que si? I em jugaria quelcom a a que més d'un cop. També tindreu el lleig visi de voler cobrar tots el mesos ja que esteu tot el mes treballant per a alguna empresa, fent una feina per a ella i voleu rebre un salari a canvi, veritat? I si la feina que esteu fent va a durar molt de temps (fer una casa, pintar un edifici, fabricar uns mobles...) no voleu cobrar quan tingueu acabada la feina, no, voleu que l'empresa per a la qual treballeu vos pague cada final de més, i que ella cobre quan acabeu tota la feina. M'equivoque?

Doncs be, ara penseu que vosaltres sou un artista faller, que aneu a fer un monument per a una falla (la qual, podríem dir que és l'"empresa" per a la que treballeu), quan voleu cobrar? Quan arribe març tot de colp o mes a mes? Si cobreu al final de la feina, com mengeu dia a dia? Recordeu que teniu eixia mala costum. O com podeu comprar els materials necessaris per a fer el monument? Els vostres proveïdors també tenen el visi de menjar tots els dies.

Enteneu del que estic parlant?

Per a alguna gent la falla son 4 dies, però sabem que no és així, que falla és tot l'any, i que tot l'any hi ha despeses que pagar, no sols la setmana fallera. Vos he ficat l'exemple de l'artista faller, que poc ser el més eloqüent, però hi ha molt més.

Sense anar més lluny, cada més el que ens proveeixen d'energia elèctrica, per a que puguem anar a fer les reunions el divendres, ens passen la factura. Amb eixa energia refredem les cerveses que ens fem abans de sopar (i que també li les tenim que pagar al que les porta ja que també té el defecte de voler menjar). Podria seguir amb els que ens donen l'aigua, ens porten el cafè, etc. Però crec que no val la pena seguir.

Tots heu entès el que vos vull dir, veritat?

I amb açò el que vull que tingueu clar és que despeses hi ha tot l'any, i hem de fer front a d'elles. Ja podem anar apuntant-nos i pagant la inscripció (tal i com férem l'any passat), que després se'ns resta de la quota anual. Aquest any no cal que tornem a omplir la fulla que férem l'exercici anterior, amb que paguem ja sobra. Així sabrem quants som, amb quants diners podrem fer front en el pressupost, i podrem anar pagant totes eixes coses que van eixint poc a poc i que no poden esperar a cobrar a Març.

Per a fer-ho sols hem d'anar al banc (Caixa Rural sinó recorde mal) o pagar-ho a les reunions. Però no ens encantem que açò ja no para.

4 comentaris (Afegix el teu):

Nelo ha dit...

M'agrada com t'expresses. Abans de clavar l'agulla, el metge passa l'alcohol amb el coto-en-pèl. Que fresquet que està. I aleshores... plam! La vacuna, la vacuna. El teu consell vol previndre un entrebanc. Ja si la gent no fa cas... costrarà inocular antibiòtic. I això ja és més mal (o diferent).
Eres fi. I incisiu. I al mateix temps respectuós. Quasi paternal. M'agrada com t'expresses.

SPIELBERG ha dit...

Gràcies Nelo.

No podia ficar "pagueu" i ja està, has de donar un poc de sentit a les coses i explicar-ho d'alguna forma que tots ens vegem involucrats.

Anònim ha dit...

Un 10 x a aquesta reflexio

Conxin ha dit...

En la reunió de demà divendres 6-05-2011, es llegirà el pressupost de l'exercici 2011-2012, per a la seua aprovació.No falteu!.