http://lh3.google.com/carlosgranell/RkGTw0Y6C7I/AAAAAAAAAEw/BkUGOPC_YWM/caP%C3%87ALERA%20FOC.jpg

divendres, 6 de maig del 2011

CUINERS FALLERS

per Amparo

Hui què dinem ?: Paella, Putxero o Fideuà ?

És ben cert que mengem tots els dies i en falles no podem estar sense menjar, per això un ingredient especial de la setmana fallera són els dinars al casal.

Moltes preguntes es plantegen al voltant d’este tema: Caldrà contractar cuiners: quan valdran?, qui són?, quina és l’experiència dels cuiners?...si no lloguen cuiners: qui s’encarrega?, com s’encarrega?, es necessitarà gent per a la cuina?, fem colles de cuiners?, obrim l’opció a que nous fallers ens meravellen amb les seues arts culinàries?. Totes aquestes preguntes porten de cap a la majoria de les comissions, encara que cadascuna d’elles soluciona el problema de diferent manera.

Cal ser valents per a posar-se el davantal, agafar el cullerot i posar-se mans a l’obra, per a cuinar set o vuit paelles de quatre anses i que agraden al gust de tots els consumidors.

Cal ser valents per a estar cara el foc vigilant la cocció, el sabor, el color...i encertar-ho tot amb un deliciós sabor.

Els nostres cuiners han demostrat ser una bona colla d’amics que entre broma i broma, han cuinat i han gaudit . Ajudats pels “pinxes” mesurant el brou ens han sorprès amb la paella, fideuà o putxero i davant arròs sequet amb llonganissa, una delícia per al paladar.

Ells no són professionals, però amb estima i dedicació els dinars al casal han agradat a la comissió. També preparaven l’esmorzar : tonyina, bacallà....per a músics i fallers després de la despertà.

A Eugenio, Vicent , Luís i a tots els que han ajudat, vaja un merescut reconeixement pel vostre treball.


Article i fotos enviat per Amparo Vendrell a fpcervantes07@hotmail.com

10 comentaris (Afegix el teu):

Nelo ha dit...

Molt bé. Un reconeixement que falta és el de la gent de la cuina. Val una pasta llogar i quan algú es fica cara al foguer no sempre té l'amic que li passa una cerveseta o similar (fa molta calor). Són un personal imprescindible, voluntari, amb bona cara i millors intencions, que ens carreguen les piles per tal de seguir la marxa dels passacarrers. Gràcies.

paella ha dit...

"Són un personal imprescindible, voluntari, amb bona cara i millors intencions" no sols son els cuiners.

Tambe estan els que munten la falla, els que fiquen les banderes, els que preparen presentacions, obretes,playbacks i un llarg etc.

SPIELBERG ha dit...

No et dic que no, però en aquest cas és un article dedicat als cuiners.

Fes tu un article dedicat als que estigueren el dissabte al matí acabant de plantar la falla i ficant la gespa, apart de tirar de pala baix una plutja que queia, i el ficarem.

O fes-ne un alabant als que es passen més d'un mes preparant i penjant les banderes durant les nits.

O fes-ne un... cal que segueixca?

EL bloc es una finestra oberta, i tot el que s'envia jo ho publique.
Tu pots enviar el que vullgues.

Raquel ha dit...

En poques paraules que be ho has expresat Amparo...la veritat es que ho han fet molt be, i el mes important ho han fet per la falla i per tots els fallers!!!!!
Tot aquell que treballa per la falla i per els fallers son personal impresindible per a que tota falla tire endavant!!!!
I per tots ells "BRAVO"

Nelo ha dit...

De bon rotllo "paella": Està clar que no solament són tot això els cuiners. De ser així no faríeu falles, seríeu un restaurant. La teua aportació és pertinent i valenta. Spielberg t'anima a que la completes amb detalls. De fet, la teua intervenció també fa créixer el blog.

Neleta ha dit...

Nelo no sé de quina falla eres però m'agrada tot el que dius.
Ara fa falta garrofó i bajoqueta amb altres ingredients per a completar LA PAELLA i així informar més a la gent per a que no sols entren a pegar una ullada.Spielberg està fent un gran esforç per a que no decaiga el blog digne de tindre en consideració.

SPIELBERG ha dit...

Gràcies Neleta.

Nelo ha dit...

Les teues paraules també són amables, Neleta. Sóc amic d'SPIELBERG. Tot i que no em dirigixc a ell mai per eixe nom.

pimentó ha dit...

Le dice un niño a su madre:
Mamá, mamá, qué rica está la paella.
Y su madre le contesta:
Pues repite, hijo.
Y dice el hijo:
Mamá, mamá, qué rica está la paella.

Pues si les paelles, macarrons,fideua, etc que fan els cuiners estan molt bones.
Un 10 per als cuiners.

Cris ha dit...

Moltíssimes gràcies per la part que hem toca, encara que ja vos ho he dit un milió de vegades, gracietes